Отидете към основна версия

1 935 8

Рио Фърдинанд критикува селекционера на Англия

  • рио фърдинанд-
  • жозе моуриньо-
  • испания-
  • англия

Жозе Моуриньо поздрави испанския национален отбор за титлата

Бившият футболист Рио Фърдинанд не беше доволен след загубата на Англия с 1:2 от Испания на финала на Евро 2024 в Германия, предаде Топспорт.

Селекционерът Гарет Саутгейт загуби още един финал, както преди три години от Италия, а Фърдинанд смята, че основната причина за това е подходът на треньора.

"Ако ще играеш консервативна игра с толкова много потенциал и талант, трябва да спечелиш." Треньорът избира отбора, това е неговият стил и трябва да побеждаваш.

Но тези играчи са страхотни в своите клубове, докато на Европейското първенство изглеждаха ужасно", каза Фърдинанд.

Междувременно Жозе Моуриньо поздрави испанския национален отбор за титлата на Европейското първенство в Германия. Късно снощи на финала в Берлин иберийците победиха драматично Англия с 2:1.

"Спечелилият Шампионска лига капитан Начо Фернандес, както и спечелилият Европейско първенство капитан Алваро Мората. Огромни поздравления за тях и треньора, който им помогна да направят своя дебют, когато бяха просто деца в академията.

От същия треньор, който не осъзнаваше, че Дани Карвахал също е един от тях. Поздравления и за сеньор Де ла Фуенте за страхотната работа. Най-добрият отбор спечели!", написа в социалните мрежи бившият старши треньор на Реал Мадрид, който сега е начело на турския Фенербахче.

Алваро Мората и Начо Фернандес направиха своите дебюти в Реал Мадрид под ръководството на Моуриньо съответно през 2010 и 2011 година. Португалският специалист беше начело на мадридчани в периода 2010-2013 година. В тези сезони Карвахал беше част от втория състав на Реал Мадрид.

Испания спечели европейската титла за рекорден четвърти път в историята.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 11 гласа.

Свързани новини