15 Юли, 2024 16:10 1 921 8

Рио Фърдинанд критикува селекционера на Англия

  • рио фърдинанд-
  • жозе моуриньо-
  • испания-
  • англия

Жозе Моуриньо поздрави испанския национален отбор за титлата

Бившият футболист Рио Фърдинанд не беше доволен след загубата на Англия с 1:2 от Испания на финала на Евро 2024 в Германия, предаде Топспорт.

Селекционерът Гарет Саутгейт загуби още един финал, както преди три години от Италия, а Фърдинанд смята, че основната причина за това е подходът на треньора.

"Ако ще играеш консервативна игра с толкова много потенциал и талант, трябва да спечелиш." Треньорът избира отбора, това е неговият стил и трябва да побеждаваш.

Но тези играчи са страхотни в своите клубове, докато на Европейското първенство изглеждаха ужасно", каза Фърдинанд.

Междувременно Жозе Моуриньо поздрави испанския национален отбор за титлата на Европейското първенство в Германия. Късно снощи на финала в Берлин иберийците победиха драматично Англия с 2:1.

"Спечелилият Шампионска лига капитан Начо Фернандес, както и спечелилият Европейско първенство капитан Алваро Мората. Огромни поздравления за тях и треньора, който им помогна да направят своя дебют, когато бяха просто деца в академията.

От същия треньор, който не осъзнаваше, че Дани Карвахал също е един от тях. Поздравления и за сеньор Де ла Фуенте за страхотната работа. Най-добрият отбор спечели!", написа в социалните мрежи бившият старши треньор на Реал Мадрид, който сега е начело на турския Фенербахче.

Алваро Мората и Начо Фернандес направиха своите дебюти в Реал Мадрид под ръководството на Моуриньо съответно през 2010 и 2011 година. Португалският специалист беше начело на мадридчани в периода 2010-2013 година. В тези сезони Карвахал беше част от втория състав на Реал Мадрид.

Испания спечели европейската титла за рекорден четвърти път в историята.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Очевидец храбър

    4 0 Отговор
    Вече НЕ ВЯРВАМ в притчите за стомната, след като ТЯ се счупи ЧАК ОТ ШЕСТИЯ ПЪТ !!!!
  • 2 Да амаа

    0 2 Отговор
    Карвахал направи много грешки в този мач...
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Сър Гарет

    0 0 Отговор
    си е купил почти най-добрата серийна кола на пазара, с части най-висок клас, да кажем примерно Порше. Решил обаче на спирачните дискове да сложи такива от Хюндай, някак от осемте цилиндъра да остави да работят само четири, да лимитира фабрично максимум до 130км/час, и накрая получил Дачия Логан. Това горе-долу направи с Англия. А иначе за стила на игра - вижте как играеше Испания с играчи от Билбао и Сосиедад, резерва на Челси, халф в сянка в ПСЖ, Мората, и вижте как Англия с играчите на сезона в Англия и Испания, нападател като Кейн. Саутгейт не ги тренира от два месеца и не взема по 2000 месечно.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.