Отидете към основна версия

1 993 8

Панатинайкос нанесе тежък удар на Ботев Пловдив

  • ботев пловдив-
  • тежка-
  • вечер-
  • лига европа-
  • панатинайкос

Ботев продължава с европейското си участие, но в третия по сила турнир Лига на конференциите

Снимка: БГНЕС

Тежка европейска вечер за Ботев (Пловдив). Пловдивчани загубиха с 0:4 от Панатинайкос в среща-реванш от втория квалификационен кръг на Лига Европа, с което напускат турнира с общ резултат 1:6 от двата мача.

Йеремейеф в 6-ата минута беше точен за гостите след страхотна атака, а след това Антъни Уджа в 34-ата си отбеляза нелеп автогол след удар на Джуричич.

В добавеното време на първата част Филип Джуричич (45+1) направи резултата класически.

Панатинайкос не спря дотук и продължи с попаденията през второто полувреме. В 52-ата минута Йеремейеф се разписа за втори път в мача, а Бернат на няколко пъти предотврати пето попадение.

За съжаление на всички Бптев най-вероятно загуби Антъни Уджа за дълго време. Нападателят беше изнесен на носилка след тежко падане, а по изражението му ясно се виждаше, че изпитва сериозна болка в коляното.

Положителното е, че Ботев продължава с европейското си участие, но в третия по сила турнир Лига на конференциите. Съперник на "канарчетата" в следващия кръг е босненският Жрински Мостар. Първата среща между двата тима ще се играе на стадион "ХристоБотев" в четвъртък, 8-ми август.

Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 8 гласа.

Свързани новини

  • Ужасни новини в Ботев Пловдив

    Новата звезда на Ботев (Пловдив) Антъни Уджа ще отсъства от терените около половин година, обявиха от клуба. В срещата с Панатинайкос (0:4) снощи н ...
    02.08.2024
    1 860
    4