Отидете към основна версия

1 052 9

Тези 5 факта за филма "Гунди - Легенда за любовта" ще ви изненадат

  • гунди - легенда за любовта-
  • георги аспарухов-
  • гунди-
  • футбол

Продуценти на лентата са Иван Христов и Андрей Арнаудов от „Междинна станция“, а Нова броудкастинг груп са ексклузивен медиен партньор

Филмът "Гунди - легенда за любовта“ тръгва по кината на 18 октомври и почитателите не само на седмото изкуство, но и на личността на футболната ни легенда Георги Аспарухов чакат с нетърпение този миг. Продуценти на лентата са Иван Христов и Андрей Арнаудов от „Междинна станция“, а Нова броудкастинг груп са ексклузивен медиен партньор.

Лентата проследява живота на големия български спортист, като се връща назад във времето, за да покаже как той израства от бедно момче в столичния квартал "Редута" до големия идол на страната ни, разкривайки както професионалните му върхове, така и любовта му, докато през цялото време се бори със системата, трудностите и тежките избори по пътя си.

Историята оживява на екран чрез режисьора Димитър Димитров, оператора Борис Славков, сценариста Емил Бонев и актьорския състав, начело с Павел Иванов в главната роля. И докато всички чакаме датата "18 октомври", ето и 5 любопитни факта от филма, които ще ви изненадат.

1. Визията на Павел Иванов

Нашумелият ни актьор, който познаваме от сериала "Татковци", "Полицаите от края на града", втория сезон на "Дяволското гърло" и като кадър на Народния театър "Иван Вазов" претърпява солидна физическа трансформация, за да влезе в ролята на Гунди. Сам признава, че му е коствало много усилия, като е трябвало да промени изцяло както менталния, така и хранителния си режим.

Резултатът - от човек с тегло под 70 килограма, по време на снимките вече тежи 85, като е качил 15 килограма чиста мускулна маса. Прекарал е и много време на игрището, където да се превърне в атлет с достатъчно скорост, сила, маневреност и отскок, за да наподобява максимално Георги Аспарухов.

2. Дебютът на Александра Свиленова

В България не са много екипите, които биха дали шанс на непознат и млад актьор за главна (женска) роля в толкова значим филм, но режисьорът Димитър Димитров и продуцентите Иван и Андрей са го сторили. Щастливката е дебютантката Александра Свиленова, която ще гледаме като нежната половинка на Гунди - Величка Маркова. Тя е студентка в НАТФИЗ в класа на професор Ивайло Христов, а всички, които вече са имали възможност да наблюдават играта ѝ, твърдят, че младата актриса определено ще ни впечатли с таланта си.

3. Реалистичността на сюжетната линия и фактологията

Със сигурност по-голямата част от публиката ще бъде изненада от детайлното проследяване на събитията от професионалния и личния живот на Георги Аспарухов. Заслугата е както на сценариста Емил Бонев, така и на вдовицата на Гунди - Величка Маркова, която играе ролята на коректив по време на снимките и е извор на всеобхватна и фактологическа информация за него. Отделно от това, мнението ѝ за играта на Павел Иванов и Александра Свиленова също е от огромно значение, което допълнително помага за реалистичното им изпълнение.

4. Гунди можеше да не е... футболист

От филма ще разберем и, че всъщност, преди да се превърне във футболната легенда, която всички ценим и познаваме, Георги Аспарухов е имал възможност да тръгне и по съвсем друг професионален път, макар и отново в спорта. Като дете и подрастващ, той се е състезавал и в други колективни спортове като волейбол и баскетбол. В крайна сметка обаче избира футбола.

5. Отказът на Гунди да напусне България и да се превърне в световна звезда

След като нашумява като идол на Левски и българския национален отбор, Георги Аспарухов е имал възможност да се реализира и извън родината си и то по време на режим, в който единици имат подобен шанс. Желание да го привлече в редиците си има италианския колос Милан, който през 1966 г. лично му праща оферта по желание на треньора на росонерите Нерио Роко. Гунди обаче отказва с мотива, че иска до края на живота си да играе при "сините".

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 14 гласа.

Свързани новини