Отидете към основна версия

513 4

Байерн разгроми Вердер с 5:0

  • байерн-
  • вердер бремен-
  • бундеслига-
  • германия

Лидерите в първенството имат четири победи в четирите си начални срещи на шампионата

Снимка: БГНЕС/ EPA

Майкъл Олисе затвърди добрия старт с екипа на Байерн (Мюнхен), след като днес вкара два гола и подаде за още два при убедителната победа на тима с 5:0 над Вердер (Бремен) в 4-ия кръг на Бундеслигата. Лидерите в първенството имат четири победи в четирите си начални срещи на шампионата, след като френското крило вече има три попадения през сезона. Първият му гол беше миналия уикенд при 6:1 над новака Холщайн (Кил), предаде БТА.

Олисе откри резултата в 23-ата минута след комбинация с Хари Кейн, а след 9 минути проби в наказателното поле и буквално сервира подаване на Джамал Мусиала за 2:0. Прекрасно завършване на Хари Кейн в 57-ата минута се оказа негов пети гол от началото на сезона, а и трети за гостите в срещата. Този гол също дойде след подаване на Майкъл Олисе. Намиращият се в отлична форма французин не се бави много и в 60-ата минута увеличи преднината на своите на 4:0 с техничен фалцов удар, превърнал се в неспасяем за вратаря Михаел Цетерер. Серж Гнабри оформи крайния резултат в 65-ата минута с втората асистенция на Кейн за днес.

Фрайбург пък излезе на 2-о място в класирането, след като се справи с 3:0 при гостуването си на Хайденхайм. Рицу Доан откри резултата за франките, а две попадения на Винченцо Грифо през втората част осигуриха успеха и вече 9 точки.

Намиращият се на 3-о място Унион (Берлин) победи с 2:1 Хофенхайм. Те дръпнаха с 2:0 още до 7-ата минута, като реализираха головете си реално с първия и втория удар в мача. Том Роте откри, а кореецът Джун У Йон удвои резултата. Гостите от Зинсхайм се отчетоха с попадение на Мариус Бютлер през втората част.

В дъното на класирането два отбора, които до днес нямаха точки, завършиха 2:2. Гостите от Кил откриха резултата чрез Бенедикт Пихлер в 15-ата минута, а Бохум обърна развоя на срещата до почивката. Словакът Матуш Беро изравни в 22-ата минута, а Лукас Дашнтер вкара в 39-ата. Шуто Мачино обаче помрачи радостта за домакините в последната минута, фиксирайки крайното 2:2.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини