22 Септември, 2024 20:00 525 0

Шампионът Байер записа важна победа в луд мач със седем гола

  • бундеслига-
  • волфсбург-
  • байер-
  • байер леверкузен-
  • германия

През миналия сезон Байер за първи път в историята си спечели Бундеслигата

Шампионът Байер записа важна победа в луд мач със седем гола - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Виктор Бонифейс донесе победата на шампиона на Германия Байер (Леверкузен) с 4:3 над Волфсбург в изключително вълнуващ мач, преминал през много обрати и предложил на публиката на стадион БайАрена седем гола, предаде БТА.

Бонифейс вкара в 3-ата минута на добавеното време, а домакините изоставаха на два пъти. В крайна сметка те събират 9 точки и излизат на 3-о място в класирането, като изостават на 3 от лидера Байерн (Мюнхен). Гостите от града на Фолксваген са на 13-о място с 3 точки. След 40 минути резултатът беше 2:2, но това не беше всичко, защото в първата минута на добавеното време гостите дръпнаха с 2:3. Три от петте гола паднаха след удари с глава, а също така вкара и Пиеро Хинкапие в третата минута на втората част за 3:3.

Норди Мукиеле си вкара автогол, но Флориан Вирц изравни в 14-ата минута след пас на Джака. Джонатан Та с мощен изстрел след подаване на Алекс Грималдо направи 2:1. Себастиан Борнау и Матиас Свандберг обърнаха хода на мача до почивката.

След като в началото на втората част мачът се изравни на 3:3, двата отбора се вкопчиха в здрава битка. Гранит Джака удари греда за домакините, а попадение на Яник Герхард от Волфсбург беше отменено заради засада. Но резервата Бонифейс, който се появи на мястото на Патрик Шик в 68-ата минута, донесе успеха на своите.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА