Отидете към основна версия

2 008 29

Камелия за скандала: Сеир... DJ Мартен можеше да зарадва Джокович

  • новак джокович-
  • dj мартен-
  • мартен-
  • луда по тебе-
  • песен-
  • камелия-
  • джокович-
  • тенис-
  • григор димитров-
  • певица

Стана ми болно, това разцепление след шоуто постави Григор в губеща позиция, заяви певицата

Снимка: БГНЕС

Изпълнителката на "Луда по тебе" Камелия заяви, че не се чувства обидена от това, че в залата след демонстративния тенис мач между Григор Димитров и Новак Джокович в София не прозвуча нейната песен, въпреки молбите на госта от Сърбия и той я изпя акапелно.

Олимпийският шампион и носител на 24 титли от Големия шлем не успя да чуе мелодията, която припява от 2020 г. насам. DJ Мартен сподели преди дни, че причината да не пусне парчето е, че организаторите са решили така и не е искал да разваля изненадата на афтърпартито, където гост беше именно Камелия.

"Малко се превърна от шоу в сеир, типично по нашенски. Не очаквах такъв развой на нещата. Не знаех, че се е случило в залата. Първоначалната идея беше аз да бъда там и да му донесем радост на Ноле, защото от 4 години показва, че това е една от любимите му български песни. Той можеше да има всяка една песен на мой колега, но така се случи. Това разцепи за пореден път обществото", заяви певицата в предаването "120 минути" по bTV.

"За пореден път, в един такъв хубав момент - Ноле гостува по покана на Григор Димитров с благотворителна цел и хубава кауза, накрая не сме обединени, а разединени. Според мен, DJ Мартен е достатъчен професионалист, че можеше да направи хаус ремикс и да зарадваме госта си. Не говорим за различния вкус да го наложим в залата и пред телевизорите. Беше принципно да зарадваме госта, който откликна да участва в този спектакъл", категорична е Камелия и добави:

"Стана ми болно. Това разцепление след шоуто постави Григор в губеща позиция. Прожекторът се отдръпна от него и всичко тръгна в друга посока. Той остана в сянка."

"Появиха се псевдо културтрегери, жълтопаветници които започнаха да учат по-голямата група как да живеят, защо да живеят, по какъв начин да реагират, какво да слушат, защо да го слушат и как да го слушат. Факт е, че по-голямата група обича поп-фолк. Факт е, че в поп-фолка има проблеми, къде ли няма. Четох такива коментари... Не съм жегната, просто разделението в обществото беше голямо и то дали слушаме или не слушаме чалга. В крайна сметка всеки има право да слуша каквото си иска", коментира Камелия.

Тя все пак изпя песента на Джокович, но на партито в столична дискотека. Там Камелия подари на госта от Сърбия и на Григор Димитров пана с мотиви от килими, типични за родния ѝ град Чипровци.

"Много е важно човек да не губи, да не избяга от корените си. Не е славата дали, а как ще те удари и ти как ще я понесеш. Трябва да останеш верен на себе си. Това е предизвикателство за всеки един успешен човек. Пожелах им къде и да са по света да не забравят, че България я има и е до тях!", коментира тя.

Камелия заяви, че реакцията след мача е очаквана за развоя на обществото и музиката у нас.

"Когато се появи поп-фолкът, никой не се опита да види хубавото в него и никой не говори открито, когато имаше проблеми, за да може да се изчисти. "Луда по тебе" и "Огън момиче" ми ги написа Надежда Захариева. Тогава и поети пишеха текстове за поп-фолк. Тогава се виждаше само пошлото в тази музика и започнаха да заклеймяват. Чалгата се превърна в поведение, което излезе извън границите на поп-фолка. То се превърна в поведение на обществото, на определени групи, които не знаят какво искат. На хора, които с компютър пред себе си, недоволни от живота, търсят вина в чалгата. Чалгата стана поведение, дори в парламента. Поп-фолкът остана музика за хората, които си я слушат и търсят стойностните песни".

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 23 гласа.

Свързани новини