Отидете към основна версия

2 083 13

Лудогорец загуби от чешки гранд на старта в Лига Европа

  • лудогорец-
  • футбол-
  • спарта прага

Хората на Захари Сираков записаха поражение с 0:2 от чешкия Славия Прага на „Хювефарма Арена“

Българският шампион Лудогорец започна несполучливо в основната схема на Лига Европа. Хората на Захари Сираков записаха поражение с 0:2 от чешкия Славия Прага на „Хювефарма Арена“.

И двете попадения в Разград дойдоха през двете полувремена, като първо в 37-ата минута Матей Юрашек наказа грешка у лудогорската отбрана, а в 65-ата минута чешкият национал от UEFA EURO 2024 Моймир Хитил удвои актива на „червено-белите“, за да донесе трите точки за Славия Прага.

По този начин „орлите“ не започнаха по желания начин кампанията си в основната схема на втория по сила европейски клубен турнир, но предстоят още седем мача, в които разградчани могат да акумулират нужния актив точки, които да им спомогнат да стигнат поне до плейофите в Лига Европа.

Следващият европейски мач за Лудогорец е на 3-и октомври, когато родният първенец ще гостува на друг чешки тим – Виктория Пилзен.

В петата минута пред Лудогорец се откри брилянтен шанс за гол. Руан Секо изведе Кайо Видал, който беше сам срещу Антонин Кински, ала ударът на бразилеца с левия крак отлетя далеч встрани от чешката врата. Лудогорец продължи да контролира повече топката спрямо своя съперник, а в 13-ата Аслак Фон Витри се освободи вдясно и достави пас към Руан Секо, чийто удар не беше точен.

Шест по-късно Кайо Видал се пребори за дълга топка, пратена от Сон. След това кълбото беше върнато към Рик Джонатан, който шутира от полулегнало положение, а топката профуча много близо край вратата на Кински. При ответното нападение Сон изчисти от аутлинията си, а Руан не притича да поеме и Конрад Валем овладя и центрира към Диуф, но тъмнокожият футболист стреля неточно с глава.

Осем минути преди края на първото полувреме чешкият гранд поведе в резултата след груба грешка при изнасянето в защита на "орлите". Топката беше пратена назад, но нито Нареси, нито Алмейда, нито Вердон я взеха, а вместо това Матей Юрасек овладя. №35 на Славия Прага отправи удар с левия крак и прати топката в мрежата на българския шампион.

Малко след това удар на Валем беше блокиран от Вердон и Серджио Падт спаси. Две преди края Рик Джонатан направи две двойни подавания със свои съотборници, а накрая разпредели вдясно към Фон Витри. Нидерландецът центрира за Руан Секо, който се извиси и стреля с глава, но не уцели чешката врата.

В добавеното време от първата част Лудогорец вкара гол в съперниковата врата, ала той не беше зачетен. Испанецът Сон се пребори в наказателното поле на Славия с бранител на гостите и с глава преодоля вратаря, но френският рефер реши, че бранителят на Лудогорец е извършил фал и попадението не беше отчетено.

Две след подновяване на играта Ян Борил се озова сам срещу Падт и шутира след центриране, ала голът му беше отменен поради засада на бранителя на "червено-белите". След малко повече от час игра Падт направи впечатляващо спасяване след опасна атака на Славия. Лукаш Провод получи топката в полето на "орлите" и продължи наляво към Диуф, който шутира, но нидерландският страж на разградчани направи страхотна намеса.

След точно час игра гостите пуснаха в игра нападателят Моймир Хитил, който участва на UEFA EURO 2024 със селекцията на Чехия, а пет след това именно той вкара втория гол в Разград. Лукаш Провод пласира топката от ъглов удар и Хитил завърши силно, за да не остави шанс на Падт - 2:0 за Славия.

Двадесет минути преди края на редовното време Моймир Хитил се озова сам вляво по нападението на чешкия гранд и намери Лингър, който стреля силно, но Падт се отличи с добро спасяване. Четвърт час преди края на редовното влезлият като резерва Ивайло Чочев отправи силен удар от средна дистанция, но българският национал не беше точен.

Така, Лудогорец започна с поражение турнира Лига Европа, но може да се поправи следващата седмица при визитата в Пилзен.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 5 гласа.

Свързани новини