Отидете към основна версия

841 1

Две дербита в Шампионската лига днес

  • шампионска лига-
  • мачове-
  • арсенал-
  • барселона-
  • милан-
  • байер леверкузен-
  • псж-
  • основна фаза

Общо девет срещи ще се изиграят във вторник

Снимка: БГНЕС/EПA

С девет мача днес стартира вторият кръг от Шампионската лига. Сезон 2024/25 е бъде исторически за най-престижния европейски клубен турнир, тъй като дебютира в нов формат – основна фаза, с което бе сложен край на груповата.

Два са мачовете, които се чакат с особен интерес: Байер Леверкузен - Милан и Арсенал - ПСЖ. И двете срещи саот 22:00 часа.

Кампанията 2023/24 беше паметна за Байер. Отборът на Шаби Алонсо влезе в историята, като спечели първата си титла в Бундеслигата и стигна до финала на Лига Европа. "Аспирините" не са чак толкова перфектни този сезон, но те влизат в мача с Милан с много увереност, след като спечелиха точка срещу лидера в Лигата Байерн Мюнхен при гостуването в Бавария миналия уикенд.

Пътят на Милан в Европа през миналия сезон завърши с четвъртфиналите на Лига Европа. А второто място в първенството на Серия А им даде правото да играят в новия формат на Шампионската лига.

Има някои подобрения този сезон, като отборът загуби само една от шестте си срещи в Серия А до сега. Въпреки това, европейската им кампания не започна добре, като те претърпяха загуба от Ливърпул с 1:3 у дома в първия си мач.

Байер Леверкузен няма проблеми с контузени и наказани играчи. В лазарета на Милан са Марко Спортиело, Исмаел Бенасер, Алесандро Флоренци и капитанът Давиде Калабрия.

Треньорът на Арсенал Микел Артета няма да може да разчита на новото попълнение в полузащитата Микел Мерино, който е с контузия в рамото. На разположение обаче ще бъдат оплакващите се от болки до скоро Давид Рая и Юриен Тимбер. Трайно контузен е норвежкият полузащитник Мартин Йодегор. Наказани играчи няма. Настроението в отбора е добро, след като се движи в челото на класирането и тази година отново ще е пряко замесен в борбата за титлата от Висшата лига. Целта за максимално добро представяне в „турнира на богатите“ обаче остава.

Арсенал завърши наравно 0:0 като гост на Аталанта в откриващия мач от Шампионска лига. След стратегическия хикс направи такъв и при визитата си на Манчестър Сити, а след това се добра до скъпоценен успех над Лестър с 4:2 дълбоко в добавеното време.

ПСЖ е без Лука Ернандес и Гонсало Рамош, които лекуват травми. Под въпрос са Витиня и Нуно Мендеш. Наказани футболисти няма. Старши треньорът Луис Енрике отново ще може да разчита на Марко Асенсио и Джанлуиджи Донарума.

Тимът влезе в отлична серия от началото на шампионата, след като постигна пет поредни победи, преди да завърши наравно 1:1 с Реймс. През уикенда обаче се завърна на пътя на успехите, надигравайки коравия Рен с 3:1 у дома. В Шампионска лига пък Пари Сен Жермен взе много ценни три точки срещу Жирона (1:0) след късен автогол.

Програмата на мачовете във вторник:

19:45 - РБ Залцбург – Брест

19:45 - Щутгарт - Спарта Прага

22:00 - Байер Леверкузен - Милан

22:00 - Арсенал - Пари Сен Жермен

22:00 - Слован Братислава - Манчестър Сити

22:00 - Интер - Цървена звезда

22:00 - Борусия Дортмунд – Селтик

22:00 - Барселона - Йънг Бойс

22:00 - ПСВ - Спортинг

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини