Отидете към основна версия

485 1

Фейенорд победи Жирона в луд мач в Шампионската лига

  • фейенорд-
  • жирона-
  • шампионската лига-
  • футбол

Срещата завърши 3:2

Фейенорд постигна победа с 3:2 като гост на Жирона във втория кръг от основната фаза на Шампионска лига.

Срещата започна добре за испанците, които поведоха. В 19-ата минута Давид Лопес откри резултата.

Само четири минути след това обаче халфът на Жирона Янхел Ерера прати топката в собствената си врата. Съдията Урс Шнайдер прегледа положението след намеса на ВАР, но прецени, че нарушение в атака няма - така голът беше зачтен.

В 33-ата минута Антони Миламбо осъществи пълния обрат в полза на нидерландския тим. Три минути след това пък гостите получиха дузпа, която обаче Аясе Уеда не успя да реализира.

В началото на второто полувреме попадение на Жирона беше отменено заради засада, а пък в 67-ата домакините също получиха дузпа. Но и в този случай тя не беше вкарана. Боян Миовски се провали от бялата точка.

Все пак испанският състав стигна до равенство 2:2 в 74-ата минута, когато Дони ван де Беек се разписа.

Само пет минути след това обаче Жирона отново се оказа назад в резултата и отново заради автогол. Ладислав Крейчи прати топката в собствената си врата при опит да пресече остро подаване.

Драма имаше и в последните секунди - дълбоко в добавеното време ВАР се намеси и повика реферът да преразгледа ситуация за евентуална дузпа в полза на Жирона. Такава обаче нямаше и той сложи край на мача.

Жирона остава с нула точки в Шампионска лига след две загуби, докато Фейенорд има актив от 3 пункта след успеха тази вечер.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.

Свързани новини