Отидете към основна версия

506 1

Ливърпул с труден успех над Кристъл Палас

  • ливърпул-
  • победа-
  • висшата лига-
  • англия-
  • кристъл палас-
  • футбол

Единственият гол реализира Диого Жота

Снимка: БГНЕС/EПA

Ливърпул постигна доста трудна победа с минималното 1:0 в гостуването си на Кристъл Палас в първа среща от седмия кръг на английската Висша лига.

Единственият гол реализира Диого Жота в деветата минута. Още в 21-ата секунда пък гол на Едуард Нкетия не беше зачетен заради засада. Мърсисайдци загубиха и титулярния си вратар Алисон, който малко преди края на двубоя получи контузия и бе заменен от чеха Вячеслав Ярош, който направи своя дебют за първия отбор.

Шестият успех за "червените" не дойде толкова лесно, макар че през първото полувреме владееха инициативата. С пропуски се отчетоха Диого Жота и Мохамед Салах, а "орлите" също имаха своите шансове, особено след почивката, но на три с отлични намеси се отчете Алисон преди да бъде заменен принудително. В края лондончани опитаха да наложат натиск, но така и не успяха да застрашат толкова сериозно дебютанта Ярош.

Мениджърът на Кристъл Палас – Оливер Гласнер, бе направил две корекции от загубата с 1:2 от Евертън - Трево Чалоба, който дебютира за „орлите“, и Исмаила Сар започнаха на местата на Дайчи Камада и Жан-Филип Матета.

Треньорът на Ливърпул - Арне Слот, бе направил четири промени, спрямо победата с 2:0 над Болоня в Шампионската лига. Те бяха свързани с пускането от първата минута на Константинос Цимикас, Къртис Джоунс, Коди Гакпо и Диого Жота, които замениха Андрю Робъртсън, Доминик Собослай, Луис Диас и Дарвин Нунес.

На вратата бе Алисон, а пред него в защита действаха Цимикас, капитанът Върджил ван Дайк, Ибрахима Конате и Трент Александър-Арнолд. Като опорни халфове оперираха Алексис Мак Алистър и Джоунс. По крилата нападаха Гакпо и Мохамед Салах, а Райън Гравенберх бе преместен по-напред по терена зад Жота, който беше на върха на нападението. Извън групата бяха оставени вратарят Куивийн Келехер и Федерико Киеза.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.

Свързани новини