Отидете към основна версия

556 3

Илиан Илиев: Искаме да продължим да сме на върха на групата, трябва да се потрудим

  • илиан илиев-
  • футбол-
  • национален отбор-
  • люксембург-
  • лига на нациите

В двете тренировките футболистите показаха огромно желание, надявам се да го вкарат и в мача

Националният селекционер Илиан Илиев даде пресконференция в Пловдив преди утрешния важен двубой с Люксембург в среща от Лигата на нациите. Българският национален отбор ще посрещне сериозен съперник, който в последните години показа стабилни резултати, а Илиев подчерта, че не трябва да се подценяват.

"В двете тренировките футболистите показаха огромно желание, надявам се да го вкарат и в мача. Тези донякъде положителни резултати не трябва да ни вкарват в ситуация, че на всяка цена трябва да бием. В спорта няма 'на всяка цена'," коментира Илиев. Той изрази надежда, че мълчанието на отборните събирания е знак за концентрация: "Мълчанието взема връх на обядите и вечерите, надявам се да е от концентрация, която беше добра предния път. Имахме дълга седмица. Имали сме и по-лоши ситуации. Няма да търсим още от начало негативни сценарии."

Илиев спомена и важността на подкрепата от феновете, която ще бъде решаваща: "Предния път публиката ни подкрепи, тук е футболна публиката, ще има фенове от цялата страна. Съперникът е сериозен, стигна до бараж за европейското. Срещаме най-добре представящия се отбор в последните години от цялата група. Трябва да уважаваме противника."

"Мачът е дълъг, дори да има тежки моменти, надявам се с подкрепата на хората да излезем от тях. Не сме решили още за състава, така казано все едно другите са сигурни. Има време, утрото е по-мъдро от вечерта, има време да се реши.", сподели специалистът.

"В последните години липсваше импулс и самочувствие. Със сигурност, ако победим Люксембург утре, те отпадат от борбата, защото ще им дръпнем със 7 точки. Искаме да продължим да сме на върха на групата, трябва да се потрудим."

Треньорът направи и кратък анализ на съперника: "Контролата с Франция я гледахме няколко пъти, без страх изнасяха топката. Контролите са различно нещо. Двете загуби ни учудиха, особено втората. Две статични положения решиха мача, което говори добре за нас, защото ние се справихме със Северна Ирландия. Резултатите им не отговарят на потенциала на отбора им."

Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.

Свързани новини