11 Октомври, 2024 23:41 408 0

Германия удари Босна в Лигата на нациите, отмениха 3 гола на Бундестима

  • германия-
  • футбол-
  • босна и херцеговина-
  • лига на нациите

2:1 за германския отбор

Германия удари Босна в Лигата на нациите, отмениха 3 гола на Бундестима - 1

В мач от квалификациите на УЕФА Лига на нациите, Германия постигна победа над Босна и Херцеговина с 2:1. Срещата бе белязана от три отменени гола за германския отбор, след прегледи с VAR, които промениха динамиката на играта и оставиха зрителите в напрежение.

Мачът започна силно за домакините след като още в 4-та минута домакините създадоха сериозна опасност пред вратата на Германия. Иван Башич изпълни силен свободен удар, който се насочи опасно към дясната греда, но за малко не уцели целта. Топката излезе в аут, което предостави удар от вратата за германците.

Германия отговори в 9-та минута след като Тим Клайндийнст се позиционира добре около точката на дузпата и засече с глава центриране от свободен удар. Ударът му обаче премина малко над напречната греда.

В 30-ата минута Тим Клайндийнст успя да се измъкне зад защитата на Босна и Херцеговина, след което показа отличен поглед върху играта и подаде към Дениз Ундав, който спокойно прати топката в долния ляв ъгъл на вратата. Резултатът вече е 0:1 в полза на Германия.

В 34-та минута голът на Германия беше отменен след преглед на системата VAR. Тим Клайндийнст прати топката в мрежата, изглеждащ като легитимен втори гол за Германия, но след съвет от видео асистент съдията бе установено, че е имало засада в развитието на атаката.

Само 2 минути по-късно Максимилиан Мителщад изведе Дениз Ундав с отлично подаване в наказателното поле, което му позволи да завърши с прецизен нисък удар в централната част на вратата за 2:0.

Второто полувреме започна на по-ниски обороти, като играта се характеризираше с малко опасности пред двете врати. Двата отбора не успяха да създадат сериозни голови ситуации, а темпото на мача определено спадна.

В 58-ата минута отново Дениз Ундав показа отлична реакция, след като овладя отбитата топка в наказателното поле и я изстреля във вратата на Босна, увеличавайки резултата на 0:3. Обаче, радостта на германските играчи бързо беше прекратена, тъй като голът не беше зачетен от съдията след преглед на видео повторението, който показа, че е имало засада.

В 69-та минута, Серж Гнабри вкара топката в мрежата, но радостта му не продължи дълго, тъй като асистент-съдията вдигна флага си за засада. Главният съдия също свирна, анулирайки трети гол за германците в мача.

В 71-ата минута, Един Джеко показа класата си, засичайки подаването от ъгловия удар с прекрасно изпълнение. Нападателят хладнокръвно наниза удар с глава в долния десен ъгъл на вратата, намалявайки резултата на 1:2 и връщайки надеждите на домакините.

Джонатан Буркард се озова на добра позиция за гол, след като овладя подаване в наказателното поле. Въпреки че имаше възможност за точен удар, той не успя да насочи топката по-добре и я изпрати право в ръцете на Никола Васил, което остави Германия без ново попадение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА