Отидете към основна версия

1 146 49

България пропусна да бие Люксембург

  • люксембург-
  • футбол-
  • българия-
  • национален отбор-
  • лига на нациите

„Лъвовете“ направиха нулево равенство

Националната селекция на България пропусна чудесен шанс да дръпне напред с точките си в своята група от Лига на нациите. „Лъвовете“ направиха нулево равенство (0:0) срещу Люксембург в двубой, провел се пред почти изпълнени до краен предел трибуни на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив.

В голяма част от двубоя „трикольорите“ владееха повече топката от „червените лъвове“, които главно разчитаха на контранападения, но те не смутиха Димитър Митов и четиримата пред него. За съжаление, нашите футболисти също не сториха достатъчно, за да накарат Антони Морис да се намесва решително в хода на двубоя и двата отбора взеха по точка след този дуел.

Така, България излезе начело в подреждането с пет пункта, като вторият Беларус е с четири, но тази селекция е с мач по-малко, който ще се изиграе по-късно срещу Северна Ирландия. Британците са с три точки, а Люксембург записа дебютна точка в тази надпревара.

Следващият двубой за хората на Илиан Илиев е визита на „Уиндзор Парк“ в Белфаст след три дни. По-тревожната новина след този сблъсък за нашите футболисти е, че трима титуляри няма да вземат участие в срещата със Северна Ирландия. Заради натрупани картони аут са Алекс Петков, Александър Колев и Фабиан Нюрнбергер, което ще смути решенията на родния селекционер.

След срещата с британците за българите остават още два двубоя – гостуване на Люксембург и домакинство на Беларус.

По време на химна в един от секторите беше разпънат транспарант "Груев, с теб сме!", който беше в подкрепа на халфа на Лийдс Юнайтед, който претърпя операция на коляното преди броени дни и ще бъде аут от терените няколко месеца.

В четвъртата минута реферът декорира Алекс Колев с жълт картон, след като нападателят ни посегна към съперников футболист. След четвърт час игра "лъвовете" стигнаха до чудесна възможност за гол. Гостите от Люксембург върнаха спорно към вратаря си Морис, който поведе лошо, тъй като беше пресиран сериозно от Десподов. Филип Кръстев обаче стигна до топката и премина край вратаря, след което отправи удар с десния крак, ала бранител на Люксембург изби пред голлинията.

През първите 20 минути "трикольорите" владееха повече топката от "червените лъвове", които обаче успяваха да създадат бързи преходи на контраатака, но за наше щастие, те до този момент не се увенчаваха с кой знае какъв успех. В 33-ата минута Кирил Десподов центрира от малък ъгъл след фал, а топката се озова у Георги Костадинов. Халфът на АПОЕЛ Никозия овладя на гърди и опита удар от въздуха, но кракът му се размина с топката и не завърши.

Осем преди края Десподов даде къс пас от корнер към Костадинов и той му върна. Капитанът този път даде остър пас към Алекс Колев, който опита да завърши от движение, ала нападателят на Левски София се размина с топката от изгодна ситуация. В хода на първото полувреме Алекс Колев и Алекс Петков получиха жълти картони, като те ги вадят от участие при визитата срещу Северна Ирландия.

След близо час игра Матиас Олесен достави центриране от свободен удар, а Дирк Карлсон успя да стигне топката, за да обстрелва българската врата, но прати топката над напречната греда на Митов. В 62-ата минута Здравко Димитров зае мястото на Влаьо Антов, а Мартин Минчев замени Радослав Кирилов.

През второто полувреме жълт картон получи и Фабиан Нюрнбергер и заради натрупване на картони левият бек също "гори" за гостуването в Белфаст. В 68-ата минута Кирил Десподов изпълни фронтален свободен удар, ала Антони Морис се намеси до гредата и изби в ъглов удар за "лъвовете". След корнера гостите изчистиха, а Виктор Попов намери Георги Костадинов, чийто удар с глава беше спасен от стража.

Четвърт час преди края Филип Кръстев опита да стреля към гостуващата врата от разстояние, ала играчът на Цволе не затрудни стража на "червените лъвове".

Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.

Свързани новини