12 Октомври, 2024 20:57 996 47

България пропусна да бие Люксембург

  • люксембург-
  • футбол-
  • българия-
  • национален отбор-
  • лига на нациите

„Лъвовете“ направиха нулево равенство

България пропусна да бие Люксембург - 1

Националната селекция на България пропусна чудесен шанс да дръпне напред с точките си в своята група от Лига на нациите. „Лъвовете“ направиха нулево равенство (0:0) срещу Люксембург в двубой, провел се пред почти изпълнени до краен предел трибуни на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив.

В голяма част от двубоя „трикольорите“ владееха повече топката от „червените лъвове“, които главно разчитаха на контранападения, но те не смутиха Димитър Митов и четиримата пред него. За съжаление, нашите футболисти също не сториха достатъчно, за да накарат Антони Морис да се намесва решително в хода на двубоя и двата отбора взеха по точка след този дуел.

Така, България излезе начело в подреждането с пет пункта, като вторият Беларус е с четири, но тази селекция е с мач по-малко, който ще се изиграе по-късно срещу Северна Ирландия. Британците са с три точки, а Люксембург записа дебютна точка в тази надпревара.

България пропусна да бие Люксембург

Следващият двубой за хората на Илиан Илиев е визита на „Уиндзор Парк“ в Белфаст след три дни. По-тревожната новина след този сблъсък за нашите футболисти е, че трима титуляри няма да вземат участие в срещата със Северна Ирландия. Заради натрупани картони аут са Алекс Петков, Александър Колев и Фабиан Нюрнбергер, което ще смути решенията на родния селекционер.

След срещата с британците за българите остават още два двубоя – гостуване на Люксембург и домакинство на Беларус.

По време на химна в един от секторите беше разпънат транспарант "Груев, с теб сме!", който беше в подкрепа на халфа на Лийдс Юнайтед, който претърпя операция на коляното преди броени дни и ще бъде аут от терените няколко месеца.

В четвъртата минута реферът декорира Алекс Колев с жълт картон, след като нападателят ни посегна към съперников футболист. След четвърт час игра "лъвовете" стигнаха до чудесна възможност за гол. Гостите от Люксембург върнаха спорно към вратаря си Морис, който поведе лошо, тъй като беше пресиран сериозно от Десподов. Филип Кръстев обаче стигна до топката и премина край вратаря, след което отправи удар с десния крак, ала бранител на Люксембург изби пред голлинията.

През първите 20 минути "трикольорите" владееха повече топката от "червените лъвове", които обаче успяваха да създадат бързи преходи на контраатака, но за наше щастие, те до този момент не се увенчаваха с кой знае какъв успех. В 33-ата минута Кирил Десподов центрира от малък ъгъл след фал, а топката се озова у Георги Костадинов. Халфът на АПОЕЛ Никозия овладя на гърди и опита удар от въздуха, но кракът му се размина с топката и не завърши.

Осем преди края Десподов даде къс пас от корнер към Костадинов и той му върна. Капитанът този път даде остър пас към Алекс Колев, който опита да завърши от движение, ала нападателят на Левски София се размина с топката от изгодна ситуация. В хода на първото полувреме Алекс Колев и Алекс Петков получиха жълти картони, като те ги вадят от участие при визитата срещу Северна Ирландия.

България пропусна да бие Люксембург

След близо час игра Матиас Олесен достави центриране от свободен удар, а Дирк Карлсон успя да стигне топката, за да обстрелва българската врата, но прати топката над напречната греда на Митов. В 62-ата минута Здравко Димитров зае мястото на Влаьо Антов, а Мартин Минчев замени Радослав Кирилов.

През второто полувреме жълт картон получи и Фабиан Нюрнбергер и заради натрупване на картони левият бек също "гори" за гостуването в Белфаст. В 68-ата минута Кирил Десподов изпълни фронтален свободен удар, ала Антони Морис се намеси до гредата и изби в ъглов удар за "лъвовете". След корнера гостите изчистиха, а Виктор Попов намери Георги Костадинов, чийто удар с глава беше спасен от стража.

Четвърт час преди края Филип Кръстев опита да стреля към гостуващата врата от разстояние, ала играчът на Цволе не затрудни стража на "червените лъвове".


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    37 1 Отговор
    По джуджета и от Люксембург.
  • 2 пешо

    49 0 Отговор
    не БЪЛГАРИЯ , те пропуснаха да ни бият
  • 3 Гунди

    27 1 Отговор
    Епична битка.хи хи хи
  • 4 🍋🍊🇧🇬

    22 7 Отговор
    Футболното Родео в Плавдив завърши, победиха българските Искарски Говеда със Шест (6) Жалти Картона, докато Люксембургските Превъзходни Говеда останаха на зад само с Пет (5) Жълте Картона, при резултат 0:0, Бугарския Тренер учи Бугарчетата,
    🤧“Като Те Бутат, Бутай Са❗️🤣

    Коментиран от #5

  • 5 Последния Софиянец

    33 2 Отговор

    До коментар #4 от "🍋🍊🇧🇬":

    Толкова милиони се дадоха за стадиона в Пловдив а терена картофена нива .

    Коментиран от #26

  • 6 пешо

    37 2 Отговор
    срам и позор , но каквато държавата такъв и футбола така е с президент с осми клас

    Коментиран от #8, #9

  • 7 Град Козлодуй

    9 0 Отговор
    Вратарят на България е играл в Първа Атомна
    сега Димитър Митов
    е Страж на Шотландски ФК
  • 8 Град Козлодуй

    10 0 Отговор

    До коментар #6 от "пешо":

    Логичен ВИЕ коментарът
  • 9 123

    19 4 Отговор

    До коментар #6 от "пешо":

    гонзо е по кух и от лейка

    Коментиран от #23

  • 10 машина за цепене на дърва

    31 1 Отговор
    Две бригади от дървосекачи 90 минути се занимаваха с нещо, което не могат.

    Коментиран от #28

  • 11 🍋🍊🇧🇬

    14 0 Отговор
    🤧 Хм, Българите пропуснаха ама Хърватите не пропуснаха да бият Шотландия, даже с догонване в резултатът, 0 на 1, 1:1, 2:1 за Хърватия, краен резултат❗️
  • 12 ти ли бе

    3 2 Отговор
    гола вода ....
  • 13 Абе

    11 1 Отговор
    Какво беше за куците коне
  • 14 Гунчо

    17 0 Отговор
    Ай-де-е-е! Бат Ицо да ги земе при себе си за общи работници в Кауфа.
  • 15 Специалиста

    14 6 Отговор
    Длъжен съм пак да го напиша! Няма друг в тая държава който да разбира футбола повече от Супата! Такъв мениджър по тези земи се ражда веднъж на сто години! И вместо да го упрегнат да оправи целия футбол на Родината, да го качат на трона за който единствен той е достоен,, тези от БФС го лутат по отборчета и го държат далеч от централата! Ако Супата застане начело на БФС, след 5 години ще играем с големите като с равни! А победите над отборчета от 4-та урна като Фарьорски острови, Малта, Люксембург,Смакедония, ще са просто закономерност., КАЗАХ!
  • 16 Пълна трагедия!

    26 1 Отговор
    Един от най слабите мачове на нац. отбор! Бутачи, блъскачи, ритачи, без никаква идея!
  • 17 пешо

    25 0 Отговор
    нещастни боклуци , това беше последния мач който гледам на така наречения и набеден национален отбор
  • 18 Варналията

    20 0 Отговор
    0:0 пак е добре. Илиян Илиев Великий си практикува бетон(катеначо) , а със онзи селянин Александър Колев на върхът на атаката няма как да побеждаваме. И на Илиян му редят състава.
  • 19 не е зле

    16 0 Отговор
    Един гол- пет точки. Сега трябва да търсим още един в другите три мача.
  • 20 Гост

    21 0 Отговор
    Равностоен мач между посредствени отбори и закономерен резултат! Не може играч номер едно да ти е резерва в ПАОК и да очакваш големи мачове, креативност и идеи от такива футболисти! Къде играят националите ни - в Ризеспорт, Шльонск, Бодрум /мислех до днес, че е само курорт/, не мога да назова имената на отборите и дивизиите, в които играят Антов, вратарчето, Кръстев, Костадинов! Няма как да стане само с блъскане по топката, единоборства и въргаляне по терена! С този материал и чуждоземците по А група - толкова!
  • 21 🍋🍊🇧🇬

    6 1 Отговор
    Второ и последно правило в Бугарския Футбал,
    “🤧 И да не те бутат, бутай са❗️🇧🇬🤣
  • 22 Мим

    16 0 Отговор
    Който е гледал мача би трябвало да си зададе въпроса,накъде започнаха да играят нашите.Вместо напред и към противниковия вратар,те назад към нашия.Второ и два паса немогат да си подадат.Е как да бием.Много сме слаби и надути балони.Напредък никакъв...
  • 23 РЕАЛИСТ

    8 4 Отговор

    До коментар #9 от "123":

    Гонзо ли ти е виновен, бе. Когато играеше Гонзо имаше футболисти в България, сега няма. Точно това казаха телевизията преди малко. С тия футболисти, толкова. Няма други, няма и да има. В отборите играят по 2-ма 3 -ма българи. Другото второразрядни чужденци. Къде да футболисти, като Стоичков, Балъков, Костадинов, Трифон Иванов, Сираков и т.н

    Коментиран от #43

  • 24 Смях

    17 1 Отговор
    Смешното човече, дето го играе селекционер, каза след мача, че са играли срещу най-добре представящия се отбор в нашата група! Може ли тогава да обясни, защо най-добре представящият се отбор е последен с групата и точката взета тук му е първа? След такова оправдание, май му е време за преглед при специалист, лекуващ психични разстройства.

    Коментиран от #30

  • 25 Лъвовете

    9 0 Отговор
    И Люксембург вече са сила явно..българското първенство е абсолютно ненужна организация и трябва да слезе на аматьорско ниво за да имаме национален отбор
  • 26 Реалист 1

    16 0 Отговор

    До коментар #5 от "Последния Софиянец":

    Този стадион е гордостта на ГЕРБ и Мутрата. Докато ГЕРБ строи стадиони, магистрали, ядрени реактори в БГ няма да има нищо свестно.
    На този стадион е по-добре да засадят царевица.
  • 27 Преди мача:

    8 0 Отговор
    Илиан Илиев: "Във футбола няма "на всяка цена", Люксембург не е случаен отбор" - Може и да е така Илианчо, но ти пък си случаен треньор. Едва ли ще си довършиш и ти мандата.
  • 28 🍋🍊🇧🇬

    6 0 Отговор

    До коментар #10 от "машина за цепене на дърва":

    🇧🇬😁Ами да им бяха стоварили един Тир “Еднометровки” на Тъч Линията, да ги нарежат, нацепят, поне да бяха свършили някаква работа, така и така само блъскане❓🤣🇧🇬
  • 29 Да,бе

    9 0 Отговор
    Добре,че Люксембург играха с параолимпийският си отбор...Тия нашите що мъчат играта...
  • 30 Хаха

    16 0 Отговор

    До коментар #24 от "Смях":

    Така е, но може да се каже, че извадихме зверски късмет! Говори се, че най-добрият нападател на гостите не го е пуснал работодателя от нощна смяна в бара, защото е събота вечер... 😀
  • 31 Равен с Люксенбург???

    15 0 Отговор
    Закриваааааай!
  • 32 Тиквун

    12 0 Отговор
    Тиквата и Домуса убиха българския футбол.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Гост

    6 1 Отговор
    Иво, защо па Люксембург да не пропусна да бие България?!! България е четвърторазрядна държава във всяко едно отношение
  • 35 🙈🙈🙈🙈🙈

    4 0 Отговор
    Люксембург какъв точно преди фесионален футбол имат? Явно добър. Браво на момчетата, че сигурно не са професионални футболисти.

    Нашите са смешници.
  • 36 ????

    2 0 Отговор
    Кой беше от нашите дето тръгна да души противник,не намирам запис?
  • 37 Картоф

    5 0 Отговор
    Туй нещо дето търчаха тез по мяза на картофена нива. Лъвовете се овъргаляха в калта
  • 38 РЕАЛИСТ

    6 0 Отговор
    С Люксембург едно време си оправяхме головата разлика в групите. Ама беше по време на лошия социализъм, който даде най-добрите футболисти на България. Сега , без футболисти -толкова. Така ни натиснаха в началото, че не можехме да изнесем топката от нашето наказателно поле. Срамна гледка. Люксембург -държава с население, колкото Пловдив. Бил съм там. За нула време я прекосих надлъж и нашир.
  • 39 ГАЛЯ ОТ ПОСОЛСТВОТО

    2 0 Отговор
    лъвове .... хахаха ама вие сериозно ли бе хора ...лъвове хахаха ако питаме макетата ,сте татари и може би са прави хахаха палячовци
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Голем смях

    6 0 Отговор
    Истински мърди ..начело с джуджето си тренер..Кой го нарочи този смешник зо тренер..Сякаш Ч.Море са спечелили шампионата в тъпото ни първенство или шампионска лига ..Че и този никаквец...национален треньор...специалист по всичко ..Беше пълен смешник и като футболист.
  • 42 Бибитко от Банкя

    4 0 Отговор
    Бездарен отбор с още по-бездарен треньор, който веднага след позорното равенство с Люксембург - ако имаше достойнство, трябваше да си подаде оставката! За какво ни е национален отбор по футбол, след като само ни излага?! ЗАКРИВАЙ!!!
  • 43 шундурко

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "РЕАЛИСТ":

    питаш къде са... кюрда в кауфланда ,сираков в игралната зала - залага на загуба-жена му плаа
  • 44 Милен

    1 0 Отговор
    Стига сте се оплаквали. Люксембург е страната с най-голямо БВП на глава от населението в Света и с най-високата минимална заплата, това значи, че са много високопроизводителни и трябва да приемаме този резултат като успех
  • 45 🍋🍊🇧🇬

    1 0 Отговор
    🤧 Инфо, Сърбия води 1 на 0 на Швейцария, след първото полувреме❓

    Голям срам е българският футбол❗️
  • 46 До къде я докарахме

    1 0 Отговор
    Набори сме с Трифон Иванов, да го прости Господ! От почти всяко училище по наше време можеше да се събере отбор от юноши, дето щяха да отнесат тия с най-голям БВП / в днешно време офшорните далавераджийски зони дават най-голям продукт/ поне с 3 гола разлика.
  • 47 Някой си

    1 0 Отговор
    Единствено Нюрнбергер игра със сърце и се раздаде!Останалите бяха манекени разхождащи екипа!Така никога няма да станат нещата!Жалко!