Отидете към основна версия

478 0

Карагър не е съгласен с назначението на Тухел начело на Англия

  • томас тухел-
  • футбол-
  • ливърпул-
  • джейми карагър

Тимът трябва да бъде воден от англичанин

Вчера Томас Тухел бе представен като селекционер на Англия и това предизвика множество реакции от целия спектър в местните специалисти, анализатори и коментатори. Много от тях подкрепиха решението на местната футболна федерация да се обърне към германеца, но не всички в крайна сметка са толкова положителни към тези действия. Именно един от тези хора е бившият капитан на Ливърпул Джейми Карагър, който в момента е един от най-разпознаваемите анализатори, но самият той призна, че не е особено очарован от заставането на Тухел начело на “трите лъва”.

“Имам усещането, че целият смисъл на международния футбол, особено за големите нации, които се борят за големите турнири, е ти да противопоставиш най-доброто, с което разполагаш, срещу най-добрите. Клубният футбол е различен и ние го обичаме затова, там имаме всякакви националности, различни треньори в Премиър лийг и в Шампионската лига, истинска смесица. Но именно в това международния футбол се различава от клубния. Там са вашите хора, от вашата страна. Знам, че това е малко изкривено при играчите, които понякога не са от самата страна или отиват да играят за държави, защото имат баби и дядовци.

Разбирам някои нации, които взимат чуждестранен треньор, който ще има цялостно влияние, ще донесе опит и идеи и ще ги предаде надолу по структурата на всички треньори по нея. Но когато си помисля за Англия и колко близо бяхме до спечелването на голям турнир, толкова добра работа бе свършена в “Сейнт Джордж Парк”, не чувствам за правилно да имаме чужденец за треньор. И не става дума само за Англия. Не мисля, че страни като Италия, Германия или Франция трябва да са водени от чужденци. Португалия в момента е с Роберто Мартинес начело, което намирам за странно. Но това е моето мнение, няма да загубя съня си заради това. Англия ще има брилянтен мениджър начело, просто мисля, че националният отбор трябва да бъде воден от англичанин,” заяви Карагър.

Томас Тухел ще се превърне в третия чужденец, който застава начело на островитяните. Преди него на тази позиция в последните десетилетия бяха Свен-Йоран Ериксон и Фабио Капело.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини