Отидете към основна версия

815 5

Режат заплати в "Спартак" - Варна, благодетелят потвърди, че се оттегля с "мъка и огорчение"

  • спартак варна-
  • павлин николов-
  • футбол

На 1 ноември клубът ще проведе общо събрание

Снимка: Фейсбук

Павлин Николов заяви, че напуска УС на Спартак (Варна) като негов председател. Досегашният спонсор отново назова причините за своето категорично решение, предаде Sportal.bg.

"Напускам клуба на 100 %. Мъчно ми е, но съм огорчен от вандализма. Аз и по-рано го казах - решението ми е категорично, оттеглям се от управителния съвет и до 14 дни трябва да бъде свикано общо събрание за избор на нов съвет. Нещата няма да са такива, каквито бяха досега на това ниво.

Може би ще трябва да се лишим от скъпоплатените играчи. Заплатите на някои са между 15 и 20 000 лева. Само за първия отбор месечната издръжка за фонд работна заплата е 220 000 лева - 40 000 лева за втория отбор и 40 000 лева за персонала и администрацията. Аз съм се оттеглил от оперативна дейност и всичко движи Иван Кирилов като изпълнителен директор.

Нещата може и да потръгнат, но трябва да намерим поне 20-30 фирми за издръжка на клуба. В момента има 70-80 000 лева, но Иван Кирилов ще реши на кого да ги даде - на футболистите или на администрацията. Освен проходите, новият човек в клуба трябва да осигури и 250 000 лева.

Спартак е единственият професионален клуб в елита със статут на организация с нестопанска цел. Ако се появи реален инвеститор, той ще иска да преобразува клуба в АД и да притежава акциите. Направихме добра селекция при Александър Томаш. Всичко беше на 90 % готово, но някой отгоре ми каза - Павлине,тази работа не е за теб”, обобщи благодетелят на Спартак (Варна).

На 1 ноември Спартак Варна ще проведе общо събрание, стана ясно след днешното извънредно събрание на Управителния съвет на клуба, предаде Топспорт.

На първо число следващият месец ще се състои общото събрание на варненски клуб, като то ще премине при следния дневен ред:

1. Отчет на Управителния съвет за дейността на сдружението за периода 23.03.2023 до 30.10.2024 с разяснение относно произхода и състоянията на задълженията и вземанията на сдружението към 30.10.2024.

2. Приемане на нови членове на сдружението

3. Вземане на решения за освобождаване на длъжност и отговоросн на председателя на Управителния съвет, зам. председателя на Управителния съвет и членовете на Управителния съвет за дейността им за периода - 23.03.2024 - 30.10.2024.

4. Избор на Преддседател и членове на Управителния съвет

5. Избор на Председател и членове на Управителния съвет

6. Обсъждане на организационни въпроси.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 2 гласа.

Свързани новини