Отидете към основна версия

1 603 0

Треньорът на Манчестър Юнайтед: Решението за сър Алекс Фъргюсън се отразява на всички

  • манчестър юнайтед-
  • ерик тен хаг-
  • сър алекс фъргюсън-
  • алекс фъргюсън

Легендарният треньор на Юнайтед беше освободен от клуба, което предизвика бурни реакции

Снимка: БГНЕС/ EPA

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг смята, че сър Алекс Фъргюсън "е Манчестър Юнайтед" и вярва, че той ще остане на разположение, за да помогне в опитите на тима да се върне на върха, въпреки че напусна ролята си на посланик на клуба, предаде БТА.

Твърди се, че 82-годишният Фъргюсън е постигнал приятелско споразумение да прекрати задълженията си в края на сезона, но подобни решения оказват влияние върху хората около клуба, пише агенция "Ройтерс".

"Разбира се, това има влияние върху нас", каза мениджърът Тен Хаг преди днешното домакинство на тима срещу Брентфорд в осмия кръг на Висшата лига.

"Сър Алекс, разбира се, е Манчестър Юнайтед. Той изгради клуба до мястото, където е сега. Това има отражение върху нас, но от друга страна ние знаем и сър Алекс знае, че той иска да види печеливш Манчестър Юнайтед. Сигурен съм, че той винаги е на разположение за всеки съвет и определено ще имаме нужда от него в краткосрочен план, както правихме през последните две години и половина, откакто съм тук", обясни нидерландският специалист.

Запитан дали разговаря редовно с Алекс Фъргюсън, Ерик тен Хаг отговори: "Да, от време на време имаме добър контакт, бих казал. Веднъж на половин година се срещам официално с него, но също така, разбира се, неофициално около мачове, също се срещаме."

Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.

Свързани новини