15 Октомври, 2024 14:18 707 2

Манчестър Юнайтед реши да пести от сър Алекс Фъргюсън ВИДЕО

  • манчестър юнайтед-
  • алекс фъргюсън

Легендата е бил освободен като посланик на клуба от миноритарните собственици INEOS като част от мерките им за намаляване на разходите на “червените дяволи”

Манчестър Юнайтед реши да пести от сър Алекс Фъргюсън ВИДЕО - 1
Снимка: YouTube

Легендарният мениджър на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън е бил освободен от длъжността си на посланик на клуба, съобщава The Athletic, цитиран от Sportal.bg.

Решението е било взето от миноритарните собственици INEOS като част от мерките им за намаляване на разходите на “червените дяволи”.

След като прекрати треньорската си кариера през 2013 година, Фъргюсън е бил назначен за посланик на Юнайтед, изпълнявайки тази роля повече от десетилетие срещу годишна заплата от 2,16 млн. паунда. Освен това той е част от футболния борд на клуба, който е различен от ръководния. За мажоритарните собственици от семейство Глейзър никога не е било проблем да плащат на 82-годишния шотландец за представителните му функции, но финансовите мерки на INEOS са застигнали и него.

Така през миналата седмица съсобственикът Джим Ратклиф провел среща с Фъргюсън, на която му съобщил своето решение. Това е станало по приятелски начин, като клубната легенда ще продължи да бъде неизпълнителен директор и да е добре дошъл на мачовете на тима.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гробар

    2 2 Отговор
    когато козлодуйския паразит пукяса съседите ще разберат по вyнята. Ще разбият врата с екипите от гражданска защита, а вътре ще го намерят надут, накацан от буболечки, ако е стоял по дълго и с чepвеи. Търбуха му ще се е спукал от трупните газове и ще тече гнойна течност. Тургат го в гумен чувал и в служебния гроп!
  • 2 МисиркоФ

    1 0 Отговор
    колкото по богати, толкоз по алчни ...........