Отидете към основна версия

399 0

Левски със сериозни проблеми в отбраната

  • левски-
  • станислав генчев-
  • футбол-
  • келиан ван дер каап

Трима от бранителите на "сините" са с травми

Треньорът на Левски Станислав Генчев може да се наложи да решава голям проблем в защитата в следващите дни. Причината е, че трима от бранителите са с травми. Келиан ван дер Каап пропусна дербито с ЦСКА - София, тъй като страда от контузия в коляното. Нидерландецът изгледа от трибуните двубоя, но веднага след последния съдийски сигнал слезе на пистата и отпразнува победата със съотборниците си и феновете.

25-годишният защитник не игра и в контролата с Хебър по време на паузата за националните отбори, но след това тренира наравно с тима през седмицата. В четвъртък Ван дер Каап е почувствал нови болки и е станало ясно, че Генчев губи един от титулярите си за мача с "червените". Самият треньор разкри, че по всяка вероятност нидерландецът трябва да се подложи на операция, която може да го извади за дълго от игра. Оптимистичните прогнози са, че е възможно да се завърне на терена през пролетта. Хирургическа интервенция го очаква и Карлос Охене. Ганаецът обаче за момента стиска зъби и травмата в коляното не му пречи да взима участие в двубоите на сините.

Разбра се, че Кристиан Димитров и Кристиан Макун са с физически проблеми след дербито. Първият страдаше от травма по време на паузата, която не му позволи да пристигне на пожар в лагера на националния отбор за мача със Северна Ирландия (0:5), но през седмицата се възстанови и игра 90 минути срещу ЦСКА - София. Венецуелецът пък игра на инжекции, тъй като имаше проблем в аддукторите и дори сподели, че е спал само 3 часа преди сблъсъка заради прибирането си от селекцията на винотинто. Но и той, както Димитров, стисна зъби и дори се превърна в герой за сините, донасяйки победата в 86-ата минута.

Станислав Генчев се надява, че двамата ще се възстановят през седмицата и ще може да ги ползва за домакинството на Берое в петък, в противен случай ще трябва да прави големи размествания в състава си.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.

Свързани новини