Отидете към основна версия

532 4

Десподов с асистенция за ПАОК при равенство с Виктория Пилзен

  • паок-
  • равенство-
  • виктория пилзен-
  • кирил десподов-
  • подаване-
  • лига европа

Гостите от Чехия поведоха с 2:0

Снимка: БГНЕС/EПA

В завладяващ сблъсък от Лига Европа, ПАОК и Виктория Пилзен завършиха 2:2 в трети кръг на груповата фаза, като гърците успяха да се върнат в мача, след като губеха с два гола. Срещата, която се проведе на стадиона в Солун, бе белязана от напрегнати моменти, отменени голове и драматична развръзка в последните минути.

Още в началото гостите от Пилзен наложиха своя ритъм, като Prince Kwabena Adu откри резултата в 3-тата минута, но радостта на чешкия тим бе кратка, след като голът бе отменен заради засада след преглед с VAR. Това не разстрои Пилзен, които скоро отново поведоха благодарение на прецизното подаване на Adu към Милан Хавел, който направи 1:0 в 31-ата минута.

Само осем минути по-късно Матей Видра удвои преднината на Пилзен с точен удар в центъра на вратата, оставяйки домакините в трудна ситуация на почивката. ПАОК изглеждаше разколебан и сякаш мачът вървеше към сигурна победа за гостите.

Втората част обаче предложи зрелище, което показа борбения дух на домакините. Силен натиск от страна на ПАОК доведе до серия смени, като ключова роля изиграха резервите Тарик Тисудали и Кирил Десподов. Тисудали успя да намали резултата в 84-ата минута след отлично подаване на Десподов.

Кулминацията на мача настъпи в добавеното време. Абдул-Рахман Баба, също влязъл като резерва, изравни резултата с блестящ гол в 90+3-тата минута след подаване на Камара. Така ПАОК успя да спаси точката, която на този етап изглеждаше почти невъзможна.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.

Свързани новини