Отидете към основна версия

2 984 13

0:4! Барса съсипа Реал в Мадрид

  • испания-
  • реал-
  • барселона-
  • футбол

Левандовски се отчете с два гола

Снимка: YouTube

Барселона победи с 4:0 като гост шампиона Реал Мадрид в дербито на испанското първенство. Каталунците прекъснаха серия от 42 поредни мача без поражение за "белите" в Примера дивисион, а с два гола се отличи Роберт Левандовски, предава БТА. Двубоят започна с натиск за домакините, които имаха преимущество и изпълниха няколко ъглови удара пред вратата на каталунците. В 12-ата минута Килиан Мбапе опита да се разпише с прехвърлящ удар, но топката излезе в аут.

След близо четвърт час игра Ламин Ямал остана на голова позиция, но шутът му беше спасен от Андрий Лунин. Две минути след това Иняки Пеня се намеси решително след опит за попадение на Джуд Белингам. В 22-ата минута Рафиня шутира неточно, а в следващата атака Винисиус също не успя да се разпише в противниковата врата. След близо половин час игра попадение на Мбапе беше отменено заради засада.

На почивката в игра за "синьо-червените" се появи Френки де Йонг и нидерландецът внесе свежест в играта на гостите. Веднага след началото на втората част Роберт Левандовски на два пъти се разписа и даде сериозен аванс в полза на Барса. В 54-ата минута Марк Касадо асистира за полския голмайстор, който откри хладнокръвно резултата в испанската столица. Само две минути след това Алехандро Балде подаде за Левандовски и той отново не остави шансове за Лунин, покачвайки резултата на 2:0.

В 64-ата минута Мбапе пропусна да се разпише, а три минути по-късно при бърза контра голмайсторът Левандовски на празна врата нацели страничната греда на вратата на Реал Мадрид. В 70-ата минута полският нападател отново пропусна да реализира хеттрик от съвсем близка дистанция.

Последваха пропуски на Белингам и Килиан Мбапе, за да дойде и решителното трето попадение за каталунците. Негов автор стана Ламин Ямал в 77-ата минута. Испанският национал получи от Рафиня и с много техничен шут преодоля Андрий Лунин за 3:0. Пет минути преди края на редовното време дълго подаване на Иниго Мартинес намери Рафиня, той напредна и прехвърли елегантно Лунин за крайното 4:0.

След 11 изиграни кръга Барса е начело в класирането в Ла Лига с 30 точки, докато Реал Мадрид е с 6 пункта по-малко. Преди три дни "синьо-червените" се наложиха с 4:1 срещу Байерн Мюнхен в Шампионската лига и затвърждават силното си представяне под ръководството на треньора Ханзи Флик.

Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 25 гласа.

Свързани новини