Отидете към основна версия

11 524 12

Apple ще се отказва от SIM-картите

  • apple-
  • sim-карти
Компанията Apple планира в близко бъдеще да се откаже от използването на SIM-карти в своите устройства. На този етап това е неофициална информация, спекулациите за която започнаха от факта, че на официалния сайт на компанията се появи страница, посветена на iPad Air 2.
 
Там се споменава, че новия таблет ще е оборудван с интегрирана универсална SIM-карта, чрез която ще може да се избира даден оператор директно от менюто, по същия начин, както това се прави с наличните WiFi мрежи.
 
Ако подобна технология бъде въведена в масовото производство, то тя ще е удобна, както за производителя, така и за ползвателите, защото при роуминг ще могат да се използват местните оператори. В момента подобна услуга е налична само в САЩ и се поддържа от AT&T, Sprint и T-Mobile.
 
Плановете са обаче този списък да бъде значително разширен. Използването на универсална SIM-карта ще позволи пълното отказване от SIM-картите на операторите, а впоследствие може да прерасне в базов модул от смартфона.
 
Това от своя страна ще доведе до премахване на порта за SIM-карта, което ще допринесе за по-добра влаго и прахо защита на устройството. Не е изключено още следващия модел на iPhone да бъде лишен от стандартните SIM-карти.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Шефът на Apple призна, че е гей

    Главният изпълнителен директор на Apple Inc. Тим Кук публично призна, че е гей. Това свое признае той направи в своят авторска колонка за Businessw ...
    30.10.2014
    1 745
    1
  • Apple иска да продава iPhone в Иран

    Компанията Apple води преговори с ирански дистрибутори за продажби на моделите на iPhone в ислямската република, пише влиятелният в. „Уолстри ...
    30.10.2014
    2 196
    0