Отидете към основна версия

14 487 2

Каравана-амфибия

  • sealander-
  • каравани

 

Немският производител на каравани Sealander предлага модел, който може да плува. Караваната-амфибия на суша трябва да бъде теглена от автомобил, както всяко друго ремарке, но по вода може да се придвижва сама. Оборудвана е с извънбордов електромотор с мощност 5 к.с.
 
Двигателят се захранва от акумулатор, който се грижи и за нуждите от ток в самата каравана. Зарежда се порседством кабел по време на движение от буксиращото превозно средство, за чието управление по данни на Sealander няма нужда от специална квалификация.
 
Заедно с теглича караваната-амфибия е дълга 3.89 метра. Широчината е 160, а височината 185 см. Тежи 380 кг. Вътре има две легла по 1.56 м и доста оскъдно оборудване, но от Sealander твърдят, че в бъдеще клиентите ще могат да избират от богат каталог с екстри.
 
Скептично настроените къмпингари могат да бъдат спокойни, твърдят немците. Караваната има двойно дъно. Дори да бъде пробито, няма опасност от потъване и салонът остава сух. Цената на серийния Sealander е между 15 000 и 17 000 евро.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини

  • Каравана или яхта, или пък и двете?

    Подвижен дом на колела или т.нар. каравани са доста разпространени в Западна Европа. Собствениците им най-често ги транспортират до големи водни площи ...
    10.05.2017
    7 213
    2