Last news in Fakti

17 Август, 2014 09:15 14 476 2

Каравана-амфибия

  • sealander-
  • каравани
Каравана-амфибия - 1

 

Немският производител на каравани Sealander предлага модел, който може да плува. Караваната-амфибия на суша трябва да бъде теглена от автомобил, както всяко друго ремарке, но по вода може да се придвижва сама. Оборудвана е с извънбордов електромотор с мощност 5 к.с.
 
Двигателят се захранва от акумулатор, който се грижи и за нуждите от ток в самата каравана. Зарежда се порседством кабел по време на движение от буксиращото превозно средство, за чието управление по данни на Sealander няма нужда от специална квалификация.
 
Заедно с теглича караваната-амфибия е дълга 3.89 метра. Широчината е 160, а височината 185 см. Тежи 380 кг. Вътре има две легла по 1.56 м и доста оскъдно оборудване, но от Sealander твърдят, че в бъдеще клиентите ще могат да избират от богат каталог с екстри.
 
Скептично настроените къмпингари могат да бъдат спокойни, твърдят немците. Караваната има двойно дъно. Дори да бъде пробито, няма опасност от потъване и салонът остава сух. Цената на серийния Sealander е между 15 000 и 17 000 евро.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 PROFESIONALISTA

    0 0 Отговор
    А какво правим ако угасне мотора насред морето? Дори няма откъде да извадим 2 гребла и от къде да ги покажем навън, че да гребем до брега.... Пълна изгъзица без бъдеще.
  • 2 Телевизон Кулов

    0 1 Отговор
    проблема не е, че мотора ще угасне...ами ако на кораба угасне ?..ами ако на самолета угасне ?...това няма вкарване и изкарване във вода ако си сам.