Отидете към основна версия

47 715 38

Mercedes-Benz се отказва от дизела

  • mercedes-benz-
  • дизел-
  • хибрид

В близко бъдеще хибридните силови установки ще заменят напълно дизеловите двигатели в леките коли на Mercedes-Benz, твърди Autoblog. Сайтът цитира източник от компанията, според когото в дългосрочен план бензин-електрическите задвижващи системи имат много по-голям потенциал от нафтовите.

"Дизеловите мотори са сложни в техническо отношение и имат висока цена. Освен това добавките за неутрализиране на вредните емисии също са скъпи. Хибридите от своя страна се адаптират много по-лесно към често променящите се екологични норми", обяснява информаторът на Autoblog.

Първият модел, конструиран в съответствие с новата стратегия на Mercedes-Benz, ще стане следващото поколение на кросоувъра GLE. Той ще се появи след 5-6 години и ще получи принципно ново като технология шаси. Скоро след това ще го последва и компактен всъдеход на платформата на A-Klasse.

Неотдавна стана ясно, че инженерите на Mercedes-Benz разработват електромобил с автономен пробег 400-500 километра. Прототип ще бъде показан на някой от големите автосалони догодина, а платформата ще бъде модулна и ще послужи са основа на няколко модела едновременно.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Toyota се отказва от бензиновите коли

    Новата глобална стратегия на Toyota предвижда пълен отказ от автомобили с бензинови и дизелови двигатели до 2050 г. Програмата, публикувана на сайта н ...
    15.10.2015
    21 829
    32