Отидете към основна версия

21 833 32

Toyota се отказва от бензиновите коли

  • toyota-
  • хибрид

Новата глобална стратегия на Toyota предвижда пълен отказ от автомобили с бензинови и дизелови двигатели до 2050 г. Програмата, публикувана на сайта на японската компания, носи името Toyota Environmental Global Challenge 2050.

"Вероятно ще си кажете, че за 35 години ще изтече много вода. Само че в представите на автопроизводителите отказът от традиционните двигатели с вътрешно горене си е грандиозна промяна", обяснява управляващият директор на Toyota Кийотака Исе пред Fox News. Японците все пак си оставят вратичка и вероятно ще продължат да продават малки количества бензинови коли на най-изостаналите пазари.

Toyota Environmental Global Challenge 2050 предвижда намаляване на вредните емисии с 90% в сравнение с 2010 г. За разлика от Nissan, чиито инженери са впрегнати в разработката на изцяло електрически возила, Toyota смята да се концентрира върху хибридите и водородните силови установки. Ръководството на компанията смята, че батериите изискват прекалено продължително време за зареждане, а автономният пробег ограничава повечето автомобили на ток в рамките на градовете.

Toyota планира да произвежда по 1.5 млн. хибрида годишно до 2020-а. Очаква се дотогава японците да са продали 15 млн. автомобила с комбинирано задвижване и да имат такъв модел във всеки сегмент.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Mercedes-Benz се отказва от дизела

    В близко бъдеще хибридните силови установки ще заменят напълно дизеловите двигатели в леките коли на Mercedes-Benz, твърди Autoblog. Сайтът цитира ...
    23.09.2015
    47 727
    38