Отидете към основна версия

3 378 3

Геймърски лаптоп, управляващ се с поглед

  • лаптоп-
  • gt72s g tobii-
  • msi

Да управляваш една компютърна игра не само с ръце, но и с поглед. Това предлагат специалистите от MSI, пускайки на пазара първия в света геймърски ноутбук с подобна функция. Той се нарича GT72S G Tobii и е разработен от MSI съвместно с шведската компания Tobii Technology.

Технологията работи чрез три инфрачервени датчика, разположени под екрана, които имат за цел да следят на къде гледа играещият. С тяхна помощ могат да се осъществяват редица манипулации в компютърните игри. Необходимо е обаче играта да има приложение за новата технология.На този етап новата технология се поддържа от игри като Assassin's Creed Syndicate, Assassin's Creed Rogue, ArmA III и Elite Dangerous. Иначе компютърът разполага със 17.3 инчов екран с резолюция 1920х1080 пиксела. Процесорът е Intel Core i7-6820HK (Skylake) с тактова честота 2.7 - 3.6 мегахерца.

Графичната платка е NVIDIA GeForce GTX 980M с 8 гигабайта памет. Оперативната памет е DDR4-2133 с капацитет 32 гигабайта, а вградената е разделена на две. 256 гигабайта са на SSD и 1 терабайт на твърд диск. Цената на иновацията е $2 700.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини