Last news in Fakti

12 Февруари, 2016 11:32 3 374 3

Геймърски лаптоп, управляващ се с поглед

  • лаптоп-
  • gt72s g tobii-
  • msi
Геймърски лаптоп, управляващ се с поглед - 1

Да управляваш една компютърна игра не само с ръце, но и с поглед. Това предлагат специалистите от MSI, пускайки на пазара първия в света геймърски ноутбук с подобна функция. Той се нарича GT72S G Tobii и е разработен от MSI съвместно с шведската компания Tobii Technology.

Технологията работи чрез три инфрачервени датчика, разположени под екрана, които имат за цел да следят на къде гледа играещият. С тяхна помощ могат да се осъществяват редица манипулации в компютърните игри. Необходимо е обаче играта да има приложение за новата технология.Геймърски лаптоп, управляващ се с поглед

На този етап новата технология се поддържа от игри като Assassin's Creed Syndicate, Assassin's Creed Rogue, ArmA III и Elite Dangerous. Иначе компютърът разполага със 17.3 инчов екран с резолюция 1920х1080 пиксела. Процесорът е Intel Core i7-6820HK (Skylake) с тактова честота 2.7 - 3.6 мегахерца.

Графичната платка е NVIDIA GeForce GTX 980M с 8 гигабайта памет. Оперативната памет е DDR4-2133 с капацитет 32 гигабайта, а вградената е разделена на две. 256 гигабайта са на SSD и 1 терабайт на твърд диск. Цената на иновацията е $2 700.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 dhcp

    0 0 Отговор
    Кай чесно ся рамта не е ли вградена, та ползваш тая думичка като определение на ром памет?
  • 2 любознайко

    1 1 Отговор
    " ... 256 гигабайта са на SSD и 1 терабайт на твърд диск ..."

    Тези "256 гигабайта" на мек диск ли са?
    За един приятел питам.

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.