Отидете към основна версия

10 802 11

Революционен двигател от Infiniti

  • infiniti-
  • nissan-
  • двг-
  • qx50-
  • променлива степен на сгъстяване-
  • променлива компресия

Първият сериен двигател с променлива степен на сгъстяване в света ще дебютира със следващото поколение на кросоувъра QX50, съобщават от Infiniti. Революционната новост е постигната не с фокуси с електрониката и газоразпределителния механизъм, а с принципни изменения в механичното устройство на агрегата с вътрешно горене, каквито според експерти не са се случвали от преминаването към горно разположени разпределителни валове.

На коляновия вал на новия японски двигател има кобилици. За левите им рамена за захванати мотовилките, а на десните - задвижван от електромотор механизъм, който управлява дължината на хода на буталото и по този начин променя физически степента на сгъстяване.

Не теория подобен двигател може да работи максимално ефективно във всякакви оборотни режими и натоварвания - винаги на ръба на детонацията и с идеален ъгъл на предварение на запалването. Според инженерите на Nissan това позволява с четирицилиндров ДВГ да се постигнат мощността на съвременен V6 и разходът на дизел.

Infiniti QX Sport Inspiration

Infiniti все още провежда изпитания на новия QX50. Серийната версия на модела ще прилича на прототипа QX Sport Inspiration, показан на салона в Пекин през април. Интериорът на кросоувъра обаче ще напомня вътрешната архитектура на купето Q60.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини