Отидете към основна версия

12 690 2

Тръгва първият автономен трактор

  • cnh industrial-
  • case ih-
  • new holland-
  • автономен трактор-
  • farm progress show 2016

Холандската корпорация CNH Industrial, собственик на Case IH и New Holland, стана първият голям производител на селскостопанска техника, който навлиза в нишата на автономните возила. Гигантът представи напълно функциониращ прототип на безпилотен трактор на изложението Farm Progress Show 2016 в американския щат Айова, съобщава Real Agriculture.

Подобно на автомобилите със системи за автономно управление, машината се ориентира с помощта на множество радари, сензори LiDAR и камери. Разработена е съвместно с базираната в Юта компания Autonomous Solutions Incorporated на базата на шаси от серията Magnum и има двигател с мощност 419 к.с.

"Автономният трактор може с лекота да се интегрира към съществуващите селскостопански транспортни паркове - оперативните разходите са минимални", обяснява Лио Боуз, маркетингов директор на Case Advanced Farming Systems (AFS). "Няколко такива машини могат веднага да заработят в синхрон на една и съща или различни обработваеми площ по надзора на един-единствен оператор. Така отпада нуждата от квалифициран персонал".

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини