Отидете към основна версия

15 824 17

Най-добрите автомобилни мултимедии

  • wards auto-
  • мултимедия-
  • класация

Авторитетното американско издание Wards Auto публикува класация на най-удобните и приятни за ползване мултимедийни системи, монтирани фабрично в нови автомобили. Някои от моделите не се продават в Европа, но това не ги прави по-малко интересни за феновете на модерните технологии от тази страна на Атлантика.

Audi Q7


Големият всъдеход от Инголщад попада в рейтинга по няколко причини. Редакторите обясняват избора си с впечатляващата озвучителна система и адаптивния круиз контрол, който използва данни от навигацията и може да намалява скоростта на автомобила преди завой.

Американските експерти оценяват високо и голямата разделителна способност на екраните н Q7, простотата на сдвояване с мобилни устройства и цифровия приборен панел Virtual Cockpit, който наричат "очарователен".

BMW 7er

Най-големият баварски модел намира място не само в класацията за най-добър потребителски интерфейс, а и в рейтинга на Wards Auto за най-качествени интериори.

Сред плюсовете на седмѝцата са отбелязани възможността за сдвояване с външни устройства включително и за пътниците отзад и възможността да се следи местоположението на автомобила и количеството гориво в резервоара през мобилния телефон. Ключът с дисплей пък е наречен "едно от най-сполучливите решения в историята".

Chrysler Pacifica

Миниванът на Chrysler печели точки с наличието на цели 7 USB порта. Сред останалите достойнства на модела са споменати простото и понятно гласово управление и възможността за озвучаване на текстовите съобщения.

От Wards Auto са харесали също възможността за промяна на конфигурацията на екрана на мултимедията, двата дисплея за развлечение на пътниците отзад и отделната климатизация на втория ред седалки.

Ford Escape

Моделът, продават в Европа под името Kuga, трупа позитиви с качествения потребителски интерфейс, подсветката на USB портовете, 8-инчовия екран, наличието на Apple CarPlay и Android Auto, както и с автоматичното паркиране.

От Wards Auto добавят също, че Escape/Kuga намира място в класацията заради сензора в задната броня, който позволява отваряне на багажника с движение на крака. Освен това моделът е снабден със система FordPass, която намира и заплаща свободни места за паркиране.

GMC Acadia

SUV на GMC получава висока оценка за удобно разположените и интуитивни за използване бутони за управление на мултимедията, точката на безжичен достъп до интернет и отлично работещата система за гласово управление.

Американците са харесали и приятния за използване интерфейс на Acadia, както и адаптивния круиз контрол.

Honda Ridgeline

Японският пикап удря всички в земята с вградената в товарния леген озвучителна система. Тя се състои от няколко високоговорителя, чиято обща мощност достига 540 Вата.

От Wards Auto обръщат внимание също на системите за безопасност и електронните помощници.

Hyundai Elantra

Експертите са впечатлени от корейския модел най-вече заради количеството модерни технологии, които могат да се интегрират в толкова евтин автомобил.

Elantra се е харесала и заради възможността за сдвояване на мултимедията с мобилни устройства Apple CarPlay и Andorid Auto и функцията Clari-Fi, която подобрява качеството на музикалните файлове.

Infiniti Q50

Място на Q50 в класацията осигуряват на първо място системите за безопасност, които се монтират след фейслифта на модела. Той може да предупреждава за приближаващ автомобил при движение на заден ход, да спира автоматично в екстрена ситуация и да следи постоянно какво става около него.

От вниманието на Wards Auto не са убегнали също двата монитора на централната конзола, а менюто на информационно-развлекателната система е определено като "удобно за използване".

Lexus RX

В списъка с достойнствата на японското SUV са включени простото сдвояване с мобилни устройства, добре четимият прожекционен дисплей, подробните карти на навигацията и джойстикът за управление на мултимедията.

От Wards Auto са впечатлени също от адаптивния круиз контрол, който при необходимост може да спре напълно колата, и системата за предупреждение за напускане на платното, чиито сигнали "не дразнят".

Mercedes-Benz E-Klasse

"Най-удивителното е, че толкова добре оборудван автомобил струва $73 000, докато някои доста по-скромни конкуренти са по-скъпи", отбелязват от Wards Auto.

Най-висока оценка в E-Klasse печели цифровият приборен панел, обединен в общ блок с екрана на мултимедията, системата за автономно управление, възможността за обмен на информация с други автомобили и обекти от пътната инфраструктура и сензорните бутони на волана.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини