Отидете към основна версия

23 453 12

BMW направи мотоциклет на бъдещето

  • bmw-
  • vision next 100-
  • мотоциклет

Германската компания BMW представи концептуален мотоциклет, посветен на стогодишнината на марката. Подобно на прототипа, показан през пролетта на 2016-а и двуколесната концепция е назована Vision Next 100.

С нея немската компания иска да покаже как може да се развива дизайнът при мотоциклетите през следващите 100 години. Екстравагантният мотоциклет е построен около триъгълна структура, а във визията му дизайнерите са се постарали да вкарат максимално много черти от първото двуколесно BMW от 1923 година, познато с индекс R32.Болшинството елементи от байка на бъдещето са изработени от карбон. Управлението става с помощта на технология, наречена Flexframe. Завивайки с кормилото не се върти само вилката, а цялата конструкция. За движението на Vision Next 100 се грижи електромотор, мощността на който не се съобщава.

Интересното за силовия тракт е, че той се смалява, когато мотоциклетът е в покой и увеличава размерите си, когато Vision Next 100 е в движение. Всички прибори са виртуални и данните от тях се проектират в специалните очила на мотоциклетиста.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини