Отидете към основна версия

20 824 12

32-годишна Toyota спечели 5 звезди в краш тест

  • toyota-
  • land cruiser 70-
  • краш тест-
  • ancap

Дебютиралият през 1984 г. Land Cruiser 70 на Toyota неочаквано покри най-високия стандарт за безопасност на австралийската програма за оценка на сигурността на нови автомобили ANCAP. Класическият всъдеход се радва на огромна популярност в Страната на кенгурата и за да могат да продължат да го продават там, японците неотдавна модернизираха конструкцията.

Ветеранът получи преработена силова структура на предницата и нови седалки, а базовото оборудване вече включва странични еърбетове и въздушна възглавница в зоната на колената в допълнение към монтираните отпреди система за стабилизация, асистент при потегляне по наклон и механизъм против пробуксуване.

Land Cruiser 70 от моделната 2017 г. е спечелил 14.75 точки от 16 възможни за безопасност при челен удар. Заедно с оценката за страничен удар и бонусите за наличие на датчици за непоставени колани моделът набира 35.75 от възможните 37 бала.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Тежък "лосов" провал за Toyota Hilux

    Шведското сп. Teknikens Värld, чиито изпитания за стабилност вгорчиха живота на техническите отдели на не една и две автомобилни компании през по ...
    27.10.2016
    41 812
    29