Отидете към основна версия

11 241 4

Откриха защо iPhone 4S се изтощава

  • iphone 4s-
  • apple-
  • ios 5

Проблемът с бързото изтощаване на батериите, от който се оплакват много собственици на iPhone 4S, може би се дължи на неправилна работа на вградените в операционната система геоуслуги, съобщава iDownloadBlog.

По данни на сайта драстичното съкращаване на заряда на батериите до няколко часа вероятно се предизвиква от функцията, която се грижи за автоматичната промяна на часовия пояс, когато притежателят на смартфона пътува.

Оказва се, че това приложение постоянно включва безжичните модули на апарата, за да определи местоположението му, дори когато няма нужда от това. Системната услуга може да се изключи от настройките на iPhone 4S.

По-рано британският в-к "Гардиан" съобщи, че инженерите на Apple са се свързали с някои собственици на новия смартфон, които са се оплакали от бързо изтощаване на батерията, с молба да инсталират специална програма за диагностика. Официална причина за драстичния спад в заряда на акумулаторите обаче така и не е назована все още.

В дискусията на сайта за техническа поддръжка на Apple, посветена на бързото изтощаване на батериите, вече има над 2 000 съобщения. От проблема се оплакват и собственици на по-стари модели iPhone, които са инсталирали излязлата на 12 октомври операционна система iOS 5.

Същевременно Apple обяви, че през първия уикенд след официалния пазарен дебют на iPhone 4S са продадени над 4 милиона апарата, което е нов рекорд. От появата на първото поколение на смартфона насам са реализирани над 150 000 000 устройства.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Краштест: iPhone 4S vs. Samsung Galaxy S II

    Американският провайдър на удължена гаранция за битова електроника SquareTrade проведе изпитания за здравина на двата най-актуални смартфона на паз ...
    18.10.2011
    8 713
    9