Last news in Fakti

31 Октомври, 2011 14:01 11 232 4

Откриха защо iPhone 4S се изтощава

  • iphone 4s-
  • apple-
  • ios 5

Проблемът с бързото изтощаване на батериите, от който се оплакват много собственици на iPhone 4S, може би се дължи на неправилна работа на вградените в операционната система геоуслуги, съобщава iDownloadBlog.

По данни на сайта драстичното съкращаване на заряда на батериите до няколко часа вероятно се предизвиква от функцията, която се грижи за автоматичната промяна на часовия пояс, когато притежателят на смартфона пътува.

Оказва се, че това приложение постоянно включва безжичните модули на апарата, за да определи местоположението му, дори когато няма нужда от това. Системната услуга може да се изключи от настройките на iPhone 4S.

По-рано британският в-к "Гардиан" съобщи, че инженерите на Apple са се свързали с някои собственици на новия смартфон, които са се оплакали от бързо изтощаване на батерията, с молба да инсталират специална програма за диагностика. Официална причина за драстичния спад в заряда на акумулаторите обаче така и не е назована все още.

В дискусията на сайта за техническа поддръжка на Apple, посветена на бързото изтощаване на батериите, вече има над 2 000 съобщения. От проблема се оплакват и собственици на по-стари модели iPhone, които са инсталирали излязлата на 12 октомври операционна система iOS 5.

Същевременно Apple обяви, че през първия уикенд след официалния пазарен дебют на iPhone 4S са продадени над 4 милиона апарата, което е нов рекорд. От появата на първото поколение на смартфона насам са реализирани над 150 000 000 устройства.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дебил гейтс

    3 1 Отговор
    Нема друга такава идиотска компания като Apple.........
  • 2 metan

    1 4 Отговор
    Като нямаш продукт на apple трай и се радвай със телефон Sagem.
  • 3 посетител

    0 1 Отговор
    Абе тия нещо ни гъбаркат- падала за няколко часа батерията заради смяна на часовия пояс при пътуване!? Ами то можеш да смениш за няколко часа часови пояси само със самолет, а пък в самолета защо ти е включен телефон- от сателита ли ще ловиш мрежа, от Луната ли??? А с кола да тръгнеш да сменяш часови пояси, най много да смениш един, егати смартфона ако от това се изтощава толкова. Нещо не е в ред тая статия, за малоумниците от другите нации по на запад от нас става- на тях каквото им пишеш, на всичко вярват...
  • 4 bIOS 5

    0 1 Отговор
    Е.аси кефа battery low
    ha ha ha ha