Отидете към основна версия

5 578 4

Заработи нова зарядна станция за електромобили

  • нова-
  • станция-
  • електромобили

Устройството е част от новата концепция магазини

"Лидл България" монтира станция за бързо зареждане на електромобили на паркинга на първия си магазин от ново поколение, който отвори врати точно преди 4 месеца в район „Младост“ (бул. Андрей Ляпчев 52) в София. Зарядното устройство модел ABB TERRA 53 CJG разполага с три типа накрайници и предлага възможности за зареждане на най-различни марки електромобили:

- CHAdeMO за Nissan, Mitsubishi, Peugeot, Citroen и Kia;

- CCS за BMW, Volkswagen, GM, Porsche и Audi;

- Type 2 cable за Renault, Daimler, Tesla, Mercedes и Smart.

Използването на станцията е безплатно, като сесиите за зареждане са с максимална продължителност от 60 минути. Зарядното устройство може да обслужва едновременно два автомобила и може да се използва в рамките на работното време на магазина.

Благодарение на пригодността за специфични климатични условия станцията функционира дори при температури от -35 градуса по Целзий. Мощността ѝ е 50 кВт, като за максимално удобство на клиентите е снабдена със захранващи кабели с дължина от 3.9 метра.

Станцията е снабдена с LED дисплей, който информира за статуса на зареждане, използваната електроенергия, избор на накрайник и индикатор за грешки. Чрез директна интернет връзка с производителя е осигурен и дистанционен мониторинг на станцията.

С откриването на новия магазин компанията слага началото на изграждането на търговски обекти по изцяло нова концепция, която включва промяна в дизайна, функционалността и енергийната ефективност на сградите, а на фокус са поставени клиентите, служителите и околната среда.

Магазинът е първата по рода си интелигентна сграда в ритейл сектора в България и получава възможно най-високото ниво на международния сертификат BREEAM за енергийна ефективност – „Изключително“.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Правят станции за електромобили

    В България ще се изграждат станции за зареждане на електромобили, пише в. "Стандарт". Кабинетът прие Национална рамка за политика за развити ...
    26.01.2017
    2 245
    1