Отидете към основна версия

25 Януари, 2017 13:58, обновена 25 Януари, 2017 13:58 34 020 46

Как се чисти сняг в белите страни (ВИДЕО)

  • канцер

Под понятието "бели страни" в случая имаме предвид две неща - цивилизовани и такива, в които наистина пада сериозен сняг. Там зимата никога не ги изненадва, защото службите са подготвени и разполагат с нужната техника. А тя не е по-скъпа от родната, но ефектът от нея е значително по-голям.

Ще ви покажем снегопочистващи машини на една от най-известните фирми в света. Става дума за продукцията на фирмата Øveraasen, за която не съществува понятието "много сняг". Машините, които се предлагат от тази компания са много, но най-общо се разделят на две части - самоходни снегорини и модулни такива, които се прикачат към определен тип "фадроми".

Машината Øveraasen TV 2200 е призната за "най-най" в областта на снегопочистването. Тя разполага с два двигателя, системната мощност на които е 2 200 конски сили. Øveraasen TV 1520 пък разполага със само един агрегат, който е с мощ от 1 520 коня и служи, както за задвижване на машината, така и за въртене на роторния механизъм.Капацитетът на тези две машини е съответно 12 000 и 10 000 тона сняг на час, а още нещо любопитно е, че изхвърлят снега на разстояние от 35 метра. Вижте за какво става дума и се замислете, дали ако у нас имаше подобна техника щяхме да говорим за тежки пътни условия през зимата, за непреодолими снегонавявания и за още куп глупости, които напоследък се превърнаха в злободневна тема.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
P.S.
Българската държава е абдикирала от българските пътища!
ФАКТИ.bg настоява за истинска държавна власт, ред и контрол по пътищата.
Прекалено много станаха автонаглеците и КАНЦЕРИТЕ* по българските улици!

*ФАКТИ.bg нарича КАНЦЕР всеки индивид, който подобно на ракова клетка, живее, пътува, размножава се, ползва обществени ресурси, но не се съобразява с останалите индивиди, не спазва законите, не образова себе си и децата си и егоистично паразитира върху обществения организъм.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини