Last news in Fakti

25 Януари, 2017 13:48, обновена 25 Януари, 2017 15:07 33 947 46

Как се чисти сняг в белите страни (ВИДЕО)

  • канцер
Как се чисти сняг в белите страни (ВИДЕО) - 1

Под понятието "бели страни" в случая имаме предвид две неща - цивилизовани и такива, в които наистина пада сериозен сняг. Там зимата никога не ги изненадва, защото службите са подготвени и разполагат с нужната техника. А тя не е по-скъпа от родната, но ефектът от нея е значително по-голям.

Ще ви покажем снегопочистващи машини на една от най-известните фирми в света. Става дума за продукцията на фирмата Øveraasen, за която не съществува понятието "много сняг". Машините, които се предлагат от тази компания са много, но най-общо се разделят на две части - самоходни снегорини и модулни такива, които се прикачат към определен тип "фадроми".

Машината Øveraasen TV 2200 е призната за "най-най" в областта на снегопочистването. Тя разполага с два двигателя, системната мощност на които е 2 200 конски сили. Øveraasen TV 1520 пък разполага със само един агрегат, който е с мощ от 1 520 коня и служи, както за задвижване на машината, така и за въртене на роторния механизъм.Как се чисти сняг в белите страни (ВИДЕО)

Капацитетът на тези две машини е съответно 12 000 и 10 000 тона сняг на час, а още нещо любопитно е, че изхвърлят снега на разстояние от 35 метра. Вижте за какво става дума и се замислете, дали ако у нас имаше подобна техника щяхме да говорим за тежки пътни условия през зимата, за непреодолими снегонавявания и за още куп глупости, които напоследък се превърнаха в злободневна тема.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
P.S.
Българската държава е абдикирала от българските пътища!
ФАКТИ.bg настоява за истинска държавна власт, ред и контрол по пътищата.
Прекалено много станаха автонаглеците и КАНЦЕРИТЕ* по българските улици!

*ФАКТИ.bg нарича КАНЦЕР всеки индивид, който подобно на ракова клетка, живее, пътува, размножава се, ползва обществени ресурси, но не се съобразява с останалите индивиди, не спазва законите, не образова себе си и децата си и егоистично паразитира върху обществения организъм.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гоуст

    84 3 Отговор
    Това няма как да стане тук скоро. За тия машини трябват пари а фирмите за снегопочистване с договори от по 5 или колкото са там години няма как да си избият парите. А и целата е максимална печалба и отбиване на номера. Затова тук се рине на места с трактори, фадроми, МТЛБ, танкове, УАЗ-ки с двама в ремаркето дето мятат сол и това е.

    Коментиран от #17

  • 2 не се прави така

    107 50 Отговор
    1 Колко често пада в БГ такъв сняг ?????
    2 В белите страни ПОЧВАТ да чистят когато снеговалежът СПРЕ !!!
    3. От клиповете виждам , че НЕ ЧИСТЯТ до асфалт !
    4. няма по хейтърско племе от населението на територията на България и за това са виновни журналята, които не спряха да обясняват как не се било чистело , а то вали не спира придружено с бурен вятър....

    Коментиран от #4, #34, #40

  • 3 Бате Цецо

    51 19 Отговор
    А колко струват тези машини? Ако се използзват 2-3 или 10 дена в годината колко ще са рентабилни?
    Иначе са хубави - спор няма, но още колко хубави неща има по света дето ние ги нямаме.
  • 4 гостАт

    56 8 Отговор

    До коментар #2 от "не се прави така":

    Ако ще и 200 такива машини да набута държавата пътищата за българина никога няма да са изчистени както трябва, всички ревът за улиците ама никой не си чисти тротоара покрай имота си, или чака да мине снегорина и след него излезе хвърли 10 лопати сняг на улицата и после реве "ама моята улица и в частност пред мен не е изчистено" лично съм свидетел как един човек си чистеше двора от снега като го трупаше на едно голямо парче найлон, след което го изкара на улицата и с цялата си диващина се опита да си изкара колата, но сам се забоде в собственоръчно направената пряспа с колата и започна гласно да псува снегопочистващата фирма

    Коментиран от #41

  • 5 гост

    45 8 Отговор
    Ако навява и духа силно никаква техника не може да помогне.

    Коментиран от #42

  • 6 Бай село

    24 12 Отговор
    Така се получава ,когато няма държава! Дадена фирма печели лиценз за чистене на пътища , без да има нито една машина после прибягва до услугите на друга фирма , която има машини , но не за тая цел ,за по евтино ,и резултата се вижда какъв е! На времето имаше Г У П главно управление пътища, което , правеше пътищата, поддържаше и се грижеше за тях! Ако имаше и сега Г У П с излишъка на този милиард щяха да се закупят няколко такива машини и зимата нямаше да бъде изненада. Някой казва ,че няма да има рентабилност ,да може би е така , но поне ще има машините , а сега ако се направи сметка , колко се дават на фирми и колко се краде покрай тях съм сигурен ,че ще бъде по скъпо!

    Коментиран от #43

  • 7 Idioti

    17 26 Отговор
    Като данъците в БГ станат около 1500-2000 евро на човек, тогава и тук може да се чисти така :)

    Коментиран от #21, #44

  • 8 очарован

    34 8 Отговор
    Сега остава и при тях да се появи добруджанския вятър и малко мъгла, пък и слънцето да залезе да ги видим що за машини са и колко ще изчистят.
    -И още нещо ми направи впечатление , трафика го няма защо са го спрели аджаба.
  • 9 Не се прави така е прав

    15 13 Отговор
    Не се прави така - най накрая някой да го каже както си е. Айда да изчезваме като нация, че ми писна от Българския псевдо патриотизъм и фалшиви морални ценности и лицемерен народ.
  • 10 Гост

    34 5 Отговор
    Аз живея в Германия и тук чистят след като спре да вали.И нямат такава техника те чистят с по-малки снегорини от нас и имат малко роторни.

    Коментиран от #45

  • 11 Смях

    27 3 Отговор
    Тук коментират предимно собственици на снегопочистващи фирмички :D В Русе за чистенето са дадени 3 550 000 лв. Заваля по-обилно нощта срещу Йордановден... 2 седмици всички пътища ги отварят и затварят по няколко пъти на ден. От другата страна на реката, в Гюргево, ги валя същият сняг, но нямаше нищо общо. Там беше чисто. Който отговаря там за почистването, чисти, а не обвинява тези, от които е взел пари, че били вечно недоволни... Добре, че имаше 2-3 слънчеви дни, че да прилича днес на град, тоя град...
  • 12 гост

    17 4 Отговор
    по света има и друга подобна техника, има и машини за топене на сняг и т.н.; има и препарати да обработка след почистване на натупания сняг..
    А у нас няма желание да се свърши работа и няма компетентност от АПИ и голяма част от общините
  • 13 Бастун Бойко

    19 2 Отговор
    Веднага се разпореждам да се оборудват фирмите с такива и да се ловят снежинките още в облаците.Тая година бях в оставка за това валя такъв сняг иначе ако не се разпоредя няма да вали.
    Мислете му за кого гласувате мишки такива.
  • 14 бате Петьо

    17 12 Отговор
    Гледахте ли внимателно ? Сняг имаше повече и по-малко , а вятър видяхте ли ? Тихо слънчево време , таман за работа и като има и машини е о.к. , ама във виелицата ходи чисти и след тебе - нищо , пръснати пари на вятъра . А видяхте ли тирове там затънали с летни гуми ?

    Коментиран от #16

  • 15 бате Петьо

    8 7 Отговор
    Пък и все на открити места са снимали , я да снимат на петолъчката - и от двете страни капачета - като го издухат тези вентилатори и ще ги видим на "денят на детето"
  • 16 Смях

    13 3 Отговор

    До коментар #14 от "бате Петьо":

    Викаш, зимни гуми за тирове...? :D А за автобуси има ли? Какво ще кажеш...? Това ми прилича на некомпетентна изцепка на един гербер, докато се "почистваше" снега, която изцепка трябваше да е един вид порицание за "глупавите" тираджии, които не са чували за зимни гуми за тирове :D
  • 17 Българин

    21 1 Отговор

    До коментар #1 от "Гоуст":

    Тези машини са скъпи,но все пак трябва да се купуват скъпите мерцедеси да са защитени депутатите от народната любов.
  • 18 ШАРАН БГ

    23 3 Отговор
    Това са чудесни машини в чудесни страни, където грее слънце и няма вятър! Сигурно и по нашите пътища ще вършат работа при същите метеорологични условия. Ама обяснявай му на Ганьо, че вали сняг и духа вятър -- той иска пътя да е чист и асфалта да е сух !! И не отбира ни от препоръка / да не тръгва в такова време/ ни от забрана-" КАТ само си яде м..ната!" Той/КАТ/ му е длъжен да го вади от снега, да му носи хляб, и вода, и гориво, и топло в шепи!! Който не е попадал във снежна виелица - нищо не знае ! За градските условия най-добри са роторните снегорини с подаване на снега чрез транспортна лента в карусерията, която представлява голям резервоар. Отдолу се отоплява от изгорелите газове на машината и снегът се топи. Когато водата стигне определено ниво / водачът има в кабината водомерна стъкленица/ просто източва водата в някоя улична шахта. Руснаците ги имат тези прости и надеждни машини по-вече от 60 години ! При нас е някаква идиощина поне от 50 години насам !!!Властите глобяват за непочистен тротоар. Гражданите хвърлят снега на улицата / къде да го дяват ?/Минава някаква машина и обратно го хвърля на тротоара ! И така до пролетта...... ?!?! Това ако не е идиощина - здраве му кажи .....И още век ли мислят така да продължават????
  • 19 БМВ

    9 6 Отговор
    Вместо да копуваТ разни умрели двигатели на 2таили трите не ги знам точно умрели изтербителя по добре да се купят с парите 2-3 такива машини за да спре зимата да изненадва управляващите в тзи държава.
  • 20 БМВ

    10 0 Отговор
    " За градските условия най-добри са роторните снегорини с подаване на снега чрез транспортна лента в карусерията, която представлява голям резервоар. Отдолу се отоплява от изгорелите газове на машината и снегът се топи."Да!Това е много добра идея.+1
  • 21 ДА САМО ИДИОТИТЕ ТИ ВЯРВАТ

    15 5 Отговор

    До коментар #7 от "Idioti":

    НЕЕЕ КЪТ СПРЪТ ДА ПРАЯТ ПО ЗА 20-30 МЛН.НА КМ МАГИСТРАЛИ И САНИРАНЕ ЗА ПО 80-100 НА КВАДРАТ.ПАРИ ИМА БОЛ АМА КРАДАТ ВСЕ ПОВЕЧЕ И ПОВЕЧЕ.А И ДА ПЛАЩАМЕ НА КРАВАРСКИЯ ТЕЦ ТРОЙНА ЦЕНА НА ТОКА АБЕ ПРИМЕРИ БЕЗБРОЙ
  • 22 ЗАПОЗНАТ

    12 3 Отговор
    С тези 2 моста тези машини нямат приложение в нашите планински райони и всички проходи пак ще бъдат затворени, дори и 10 такива машини да бъдат закупени! За планината си трябват 6 моста задвижване, за да може да драпа в снега! В нашата фирма има 3 американски и 1 руски ротор - е руския няма равен :)
  • 23 zen

    13 0 Отговор
    Като говорим за такива машини, у нас последните роторни снегорини са внесени в средата на 80-те години на миналия век - Зил и Урал, специализирани машини с два двигателя и голяма производителност. И то равномерно разпределени по пътната мрежа.
    За съжаление, тези които приватизираха фирмите ги зарязаха а после и нарязаха за скрап.
  • 24 Shmeker

    9 1 Отговор
    Тия машини чистят пътищата при тихо време, не при тоя вятър дето го имаме на магистралата.

    Обаче фирмите дето трябва да чистят наистина имат стара техника, дето, дори от 70-те и 80-те години се намират.
  • 25 гост

    12 3 Отговор
    Аааа по документи и нашите са купили такива да мине разход на фирмата,а реално са купувани от моргите по Германия,но така повелява традицията!След два месеца природата,ще изчисти всички пътища,а взетото от фирмите за "свършена" работа,ще отиде за избори,но така повелява традицията!
  • 26 Обаче

    8 4 Отговор
    Никого не оправдавам, обаче давате ли си сметка, че за да натрупа такъв сняг, тези пътища са били затворени дни, ако не и седмици наред, че са чакали да пекне и слънчо?!?
    Все пак не знам у нас да има напълно затворен път за повече от няколко дни, освен в Балкана...
  • 27 Бат Ваню

    8 3 Отговор
    Тука пак почнахте да се изфърляте на мокър песък.... ха ха ха... Акъл да давате най-обичате.... а па как обичате и да оплювате..... ха ха ха.... Ама кога стане тема за винетки.... малеиййййййй.... ха ха ха.... Хем да карате по убави пътища, хем да са чисти и без пари да е... .... Ем ва сърби ем ва боли май а?.... ха ха ха
    То зимата трее да се чисти сняг... ама лятото пък трее и да се коси тревата.... ха ха ха....

    Ето тука едно клипче как пък се коси тревата.....ха ха ха
    www.youtube.com/watch?v=4lUsbDifGH4
  • 28 наит

    3 4 Отговор
    А бе тези роторни снегорини са за почистване на летища и са за къси разстояния не повече от 5 километра знаете ли колко горива харчат на час коя държава може да се ги позволи !!!!
  • 29 Митко

    5 4 Отговор
    Тези машини са нужни 1 път на 15 години те не стават за сняг 10 те са за сериозни снеговалежи
  • 30 f16

    5 1 Отговор
    При нас работите няма да се оправят никога ........................................
  • 31 Гост

    5 1 Отговор
    Това са снимки и машини от летища. На тях са им необходими такива. Третата снимка е правена в Швейцария.
  • 32 Без значение

    6 0 Отговор
    И тук въобще не е трудно да е така. НО, ако не спрат да крадат парите!
  • 33 бате Петьо

    1 1 Отговор
    # До 16 : А бе смешко , гуми за тир или автобус ? На кой му пука ? Месиш техниката с партийните си пристрастия ! А никога не съм и помислял ,че тираджиите са "глупави".......това май е в твоята главица-празна . Самите тираджии са си работници , както всички нас - само , че поставени в едни конкретни - много променящи се условия , а не седят на кафенце и разсъждават с това дето го нямат .....
  • 34 така е

    4 3 Отговор

    До коментар #2 от "не се прави така":

    Съгласен съм с този коментар!
    Чистенето на пътищата, когато ВАЛИ сняг си е чисто хабене на ресурси и пари!!! Но българина не мисли с тиквата си и плюе всичко, защото решил да се поразходи с бараката, въпреки лошото време. Нали видяхте какво стана на Тракия, когато беше отворена за движение по време на силен снеговалеж и навявания? Истинската държава драги журналя и цивилни гражданя, затваря пътища, когато ТРЯБВА, за да не се избием от тъпотия! Доставчиците на стоки също трябва да се съобразяват, а не да плюят, че нямат време! Всичко се доставя предварително ако трябва!
  • 35 бой

    4 0 Отговор
    В Англия, Лондон, падна малко сняг, няколко сантиметра и всичко спря за 3 дена, метрото преустанови работа, фирмите пуснаха работниците в отпуск. Англичаните нямат знак СТОП, а вместо имат пътна маркировка, която, като падне сняг и не се вижда.
    Въпреки, че УК е една от най-богатите страни в Света, пак икономисват от пари за снегопочистване, но все пак сняг в Лондон е прецедент и обикновено е малко.
  • 36 бой

    6 1 Отговор
    България има ресурс, но контрола е занижен, КРАДЕ СЕ МНОГО и се ЛЪЖЕ, това е проблема!
    Тази година в града, в който живея, не видях снегорин, а града не е малък, като за България, да не говорим, че пътната настилка се заледява, дори и да е изчистена и трябва да се хвърля сол или пясък, което не се прави, а се разчита на милостта на времето.
    Истината е, че снега в България не е толкова много и ресурс има, но се правят далавери и фирмите са на наши и ваши.
    Корупция, кражби и липса на правосъдие и резултата е налице, кое е наред, че да имаме и добро снегопочистване!?
  • 37 Георги Колев

    3 0 Отговор
    Ние си чистим с руска техника.Трактори и багери.Има ме и нови снегорини но явно са за Африканска зима не за българска.
  • 38 фэгаигжа

    4 1 Отговор
    Сега факт от първа ръка. В Сиатъл - един от най-богатите американски градове сняг пада рядко. Като по Черноморието примерно. Когато падне повече никой не чисти 1-2 дни докато се стопи и през това време не се ходи на работа. Така че ако се изселвате , не ходете там, да не получите инфаркт при първия сняг.
  • 39 Ламбо

    0 0 Отговор
    Къде сте бе некадърници?? Да видите как се чисти сняг.
  • 40 Ламбо

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "не се прави така":

    Тези клипове са рекламни,затова не са снимани във виелиците.Ти с мозъка ли си ,че ги дрънкотиш тия? Как ще чистиш сняг само като спре да вали? Това значи че в Норвегия и другите скандинавски държави живота да спре. Примерно почва да вали Септември и спира през Май следващата година?Стига си писал кой бил хейтър , че да не ти се случи някой близък да закъса или да има нужда от медицинска помощ.Тогава друга песен ще заскимтиш.
  • 41 Ламбо

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "гостАт":

    Ти изчисти ли си пред вас и пред работата си?Малко са хората ,които доброволно ще излязат.Навремето се правеха съботници.Чистеха се градинките,улиците и т.н. Нямаше не искам.Играеше тоягата и всеки имаше уважение към държавните институции.Сега кой да уважаваш?Тез дето ни крадат и направиха от българина икономически роб на банките ли?Аре стига плю по хората.Имаси държава.Тя трябва да накара народа да спазва правилата.Когато искат могат. Така както ни научиха за шест месеца да си слагаме коланите.
  • 42 Ламбо

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Не е вярно.
  • 43 Ламбо

    0 1 Отговор

    До коментар #6 от "Бай село":

    Една такава машина струва по - малко отколкото един нов депутатски Мерцедес.Пари има, но се крадат.Желание няма.В мътна вода по-лесно се краде.
  • 44 Ламбо

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Idioti":

    Ти не си добре.
  • 45 898989

    2 1 Отговор

    До коментар #10 от "Гост":

    Аз пък живея в Австрия.Там имаме такива машини и дори по големи.Когато завали сняг ,снегорините и роторните машини не спират.Постоянно чистят за да не се натрупва ,и за да не спира бизнеса.Загубите ще бъдат много по големи ако пътищата са заснежени.Освен това температурите са по- ниски отколкото в БГ , снега вали по-силно,и трафика на автомобили е в пъти по-натоварен.Децата ходят на училище ,защото там е топло,а градския транспорт не спира.
  • 46 Бай Х...й

    0 0 Отговор
    Спрете да мозовирствате!Няма някой ,който да е заинтересован от качествената работа и реномето си.В белите държави снегът не се разхвърля на ляво на дясно.Снегът се събира,преработва и използва ,като ресурс ,който е паднал от небето !