Отидете към основна версия

1 947 4

Глобалното затопляне срещу гладките полети

Промяната в климаата, която е повече от явна няма да допринесе само за разтапянето на ледените шапки, а и до много други. Проучване на Д-р Пол Уилямс от университета в Рединг е показало, че турболенцията ще се увеличи с цели 149 процента. С помощта на софтуер за симулиране, който се задвижва от мощен компютър, той изчислява поведението на зимната турболенция над атлантическия океан на височина от 12 километра. Там в бъдеще ще се намира двойно по-голямо количество въглероден двуокис от това в момента, въпреки мерките.

Резултатът от това ще бъдат много по силни ветрове и много по-силен джетстрийм. Според изследванията, повешенията ще бъдат - 59 процента за леката турболенция, до 75 за средната и цели 149 процента за силната.

Това отваря нова работа за Уилямс, защото в бъдеще ще трябва да се разработват нови въздушни магистали, които да не попадат в тази тежка турболенция, която ще доведе до много по-непредсказуеми полети. Те обаче, зависят от много фактори като сезонност, височина и типичните климатични особености на районите.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини