Отидете към основна версия

26 473 9

Коя е най-добрата навигация за кола?

  • gps-
  • garmin

Компанията J.D. Power and Associates публикува класация на на най-добрите навигационни системи за автомобил. В нея са включени само GPS-и, които са фабрично интегрирани в коли, продавани в САЩ.

В процеса на изследванито е взето мнението на повече от 18 000 собственици на автомобили с вградена навигация. След анализиране на резултатите от проучването става ясно, че първото място печели Dodge Charger.

Новото поколение на Charger се оборудва фабрично с навигационна система Garmin. След Dodge Charger в подреждането се вместват Hyundai Genesis (Hyundai Mobis), Chrysler 300 (Garmin),  Acura TSX (Alpine Electronics) и  Audi S4 (Harman).

Рейтингът е изчислен на база удоволетвореност от предлаганите маршрути, информативен екран, скорост на свързване със спътниците и точност при разпознаване на гласови команди. В резултат на тези отговори Garmin-ът на Charger събира 767 точки.

Анализът показва още, че доста от автомобилистите изпитват трудност с боравенето с различните навигации. На всеки 100 навигационни системи са отбелязани 351 случая, когато според водачите системата работи некоректно и данните са неверни.

Най-често, в 33 от случаите, навигацията не може да намери търсената улица, а в 24 на водачите им е предложен доста по-обиколен маршрут. Средно 23 пъти на всеки 100 навигации,устройството не разпознава гласовите команди, а в 19 самият водач не може да се ориентира в менюто.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини