Last news in Fakti

29 Януари, 2024 16:57 2 836 7

Калифорния планира да използва европейска технология за ограничаване на скоростта по пътищата

  • gps-
  • ограничение на скоростта-
  • технология

Новата функция ще бъде активирана с помощта на GPS

Калифорния планира да използва европейска технология за ограничаване на скоростта по пътищата - 1

В САЩ броят на хората, които умират по пътищата поради превишаване на максимално допустимата скорост, непрекъснато нараства. Например само в Калифорния магистралният патрул издава по около 3000 глоби годишно за това нарушение.

Сега, американците планират да се борят с превишената скорост с помощта на европейски технологии. По-специално, сенаторът от Калифорния Скот Винер внесе законопроект, който ще въведе задължително ограничение на скоростта в новите автомобили през 2027 година.

Новата функция ще бъде активирана с помощта на GPS. Максимално допустимото отклонение от зададените показатели на скоростния режим ще бъде 16 км/ч. Въпреки че в Европейския съюз няма такава свобода на действие. Напротив, има строги ограничения.

Отскоро, всички нови автомобили в Европейския съюз трябва да бъдат оборудвани с интелигентната система ISA (Intelligent speed assist), която ограничава скоростта, като взема предвид зададения скоростен режим.

Сд други думи при включен адаптивен круиз контрол автомобилът автоматично намалява до минимална скорост при навлизане в градска зона и ускорява при излизане от града. Според щатските конгресмени това ще подобри безопасността на всички участници в движението, включително на пешеходци и велосипедисти.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Механик

    10 4 Отговор
    Ама то нали беше "Там полицията, намсиквоси. Там са много дициплинирани. Само Ганчо може да ги прави тия работи тука в територията...."???

    Коментиран от #4

  • 2 Иван

    5 0 Отговор
    Да, баба ми ще кара велосипед там. Пак поредни глупости преписани от някъде.
  • 3 бай Даньо

    1 1 Отговор
    Ограничението по скоро ще като 18 км/час , 11 мили/час ... напълно достатъчно за нормални джигити другите са затвора ... рaдомиcиpчо не може да чете или да смята като преписва ?
  • 4 бай Даньо

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "Механик":

    Не си в час. Бедна ти е фантазията какви катастрофи стават в калифорния с джигити, а според статистиката в България на глава от населението има по малко жертви от Америка по пътищата, да не говорим от Калифорния която живее в 2 15 милионни града и за работа караш един час ....

    Коментиран от #6

  • 5 Истината съм аз

    6 1 Отговор
    Поредните простотии ,много повече катастрофи стават от такива който говорят по телефон ,говорят с други или блеят ..
    Свидетел съм колко пъти правят и верижни катастрофи на един мост до нас където е 80км .ограничението .
    По аутобаните са много по малко катастрофите ..
    Наслагаха из улиците масово 30 км
    И го водят превишена скорост ...
    Тотални лъжи ,защо не са толкова усърдни с дрогата в Германия 50% от учениците употребяват дрога ежедневно .
  • 6 Шофьора на танка

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "бай Даньо":

    Така де, заради това, че "държвата се грижи за теб" ИИ ти поема контрола върху колата!
    И ако случайно не слушаш...каква беля може да станееееее, с последици като падане от прозореца!

    Коментиран от #7

  • 7 бай Даньо

    0 2 Отговор

    До коментар #6 от "Шофьора на танка":

    Стадото така или инак трябва да се управлява разликата е само кой ще поеме контрола . На мороните по добре да не се дава достъп до педала газ дай боже да идват на Мъск че пази боже колко народ ще си отиде до тогава като 90% от катастрофите са човешка грешка.... трябва регулации и ограничения докато на мороните им стане безинтересно да "бръмчат" когато не могат да надвишават ограничението с повече от 10км/ч и не могат да минават на червено и да карат надрусани ....