Отидете към основна версия

4 569 0

Камионът на Tesla ще се прави и от клиенти

  • tesla-
  • ел.камион

Компанията Tesla ще разреши на своите бъдещи клиенти да вземат пряко участие в процеса на разработка на новия електрически камион, който компанията прави в момента. Това заяви лично Илон Мъск на заседание на акционерите.

"Искаме бъдещите ползватели на този камион да бъдат тясно свързани с процеса на разработка, като по този начин ще ни помогнат да създадем превозно средство, което изцяло ще отговаря на изискванията им", каза Мъск по време на сбирката.

Според ръководителя на компанията новите електрически камиони ще се управляват като спортен автомобил и в същото време ще превъзхождат сегашните дизелови аналози по всички показатели, в това число по мощност и по автономен пробег.

Премиерата на първия прототип е насрочена за септември тази година, а в серийно производство електрическият камион ще влезе след година и половина. Тийзър на новия камион беше показан по време на заседанието.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Камионът на Tesla ще изминава 500км

    Според вътрешни източници товарният автомобил на американския производител на електрически превозни средства Tesla Semi ще изминава до 500 километра с ...
    25.08.2017
    8 545
    31