Отидете към основна версия

8 550 31

Камионът на Tesla ще изминава 500км

  • tesla-
  • semi-
  • ел.камион

Според вътрешни източници товарният автомобил на американския производител на електрически превозни средства Tesla Semi ще изминава до 500 километра с едно зареждане на батериите. Изпълнителният директор на компанията Илон Мъск заяви по-рано тази година в Туитър профила си, че моделът трябва да бъде представен на обществеността още през септември.

Информационната агенция Ройтерс съобщи, че камионът на Tesla ще има пробег с едно зареждане на батериите между 320 и почти 500 километра. Това означава, че, въпреки видимия напредък в технологиите на компанията, Semi все още ще е далеч от резултатите с един резервоар на конвенционалните товарни автомобили с двигатели с вътрешно горене. Пазарът за регионални товари обаче също е значим – около 30 процента от бизнеса се реализира в този сегмент.

За сега няма официални данни от Tesla относно пробег, капацитет на товарене или цена. Експерти смятат, че само батерията на електрическия камион може да струва повече от чисто нов товарен автомобил с двигател с вътрешно горене.

Дългосрочният план на Мъск предвижда създаването на „флота“ от безпилотни автомобили, което трябва да доведе до революция в транспорта. В момента целта на компанията е да пусне на пазара по-изгодни електрически превозни средства.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини