Отидете към основна версия

7 212 13

Samsung обещава пробег от 700 км с едно зареждане

Корейският гигант Samsung избра автосалона във Франкфурт за представянето на нов тип "многофункционални батерийни блокове" за електромобили, които позволяват изминаването на 700 км с едно зареждане. С подобен пробег не може да се похвалят дори и най-скъпите модификации на Tesla Model S, а акумулаторите на новия Model 3 стигат за двойно по-малко километри.

Технологията веднага предизвика интереса на специалисти и любители, но засега скептичните оценки надделяват. Tesla експлоатира батерии в реални условия от години, докато разработката на Samsung дори не е изпробвана и дори не се знае с какъв автомобил е постигнат заявеният пробег.

Корейците също не допринасят особено за разсейването на съмненията, тъй като не съобщават никакви подробности за разработката. Засега е известно единствено, че между акумулаторите на Samsung имат доста сходства с цилиндричните батерии, с които Tesla оборудва Model 3.

Според съобщението до медиите потребителите ще могат да променят броя на батерийните блокове според нуждите си. Ако 20 модула са достатъчни за адекватното задвижване на електромобил от премиум клас в продължение на 600-700 км, масов седан ще може да изминава около 300 км с 10-12 акумулаторни блока.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини