Отидете към основна версия

2 051 4

Русия заплаши да спре Facebook

  • facebook-
  • русия-
  • роскомнадзор

Дейността на Facebook в Русия ще бъде преустановена ако социалната мрежа не спази изискванията на закона за съхранение на личните данни на потребителите на руска територия, заплаши ръководителят на руския държавен регулатор Роскомнадзор Александър Жаров.

"Законът е задължителен за всички. При всякакво положение или ще наложим спазването на закона, или компанията ще прекрати работата си на територията на Руската федерация, както за съжаление се случи с Linkedin. Изключения няма да има за никого", цитира думите на Жаров агенция "Интерфакс".

Според ръководителя на Роскомнадзор "това не е уникална услуга", тъй като съществуват и други социални мрежи. Той дава за пример Twitter, която обяви, че ще съхранява личните данни на руснаците на руски сървър от средата на 2018 г. Жаров признава, че Facebook има "значителен брой потребители в Русия", но това не означава, че законът не важи за нея.

Законът за съхраняване на базите с лични данни на руска територия бе приет през 2015 г. От Facebook са уведомили Роскомнадзор, че проучват варианти как да го приложат.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Русия вдигна мерника на CNN

    Руският медиен регулатор Роскомнадзор обвини американската телевизия CNN, че нарушава руското медийно законодателство и призова представители на медия ...
    29.09.2017
    2 076
    7
  • Тръмп: Facebook e "анти-Тръмп" мрежа

    Президентът на САЩ Доналд Тръмп нарече Facebook "анти-Тръмп" мрежа, предадe Reuters. Тръмп направи този коментар в любимия Тwitter броени ...
    27.09.2017
    1 147
    6