29 Септември, 2017 15:55 2 049 7

Русия вдигна мерника на CNN

  • cnn-
  • rt-
  • русия-
  • роскомнадзор-
  • мария захарова

Москва обвини американската телевизия, че нарушава нейното медийно законодателство

Руският медиен регулатор Роскомнадзор обвини американската телевизия CNN, че нарушава руското медийно законодателство и призова представители на медията за обсъждане на проблема, предаде Reuters.

По-рано тази седмица руското външно министерство обвини Вашингтон, че подлага на неоправдан натиск дейността в САЩ на подкрепяната от Кремъл електронна медия Russia Today (RT), и предупреди, че Москва ще предприеме ответни мерки.

Роскомнадзор заяви на сайта си, че CNN е извършила нарушения на руското медийно законодателство, включително на лиценза си да излъчва на територията на Федерацията, но не посочи какви са нарушенията.

Регулаторът посочи, че ще продължи "системното си наблюдение" на регистрираните в Русия чуждестранни медии.

На въпрос дали решението е политически мотивирано, ръководителят на Роскомнадзор Александър Жаров заяви: "Не работя в политическа служба, а в регулаторен орган".

Вчера говорителят на руското външно министерство Мария Захарова заяви, че властите на САЩ настояват RT да се регистрира като "чуждестранен агент" в САЩ. Захарова каза, че това застрашава сигурността на служителите на медията, защото включва задължение да съобщят свои лични данни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пеньо

    19 22 Отговор
    "Не работя в политическа служба, а в регулаторен орган".

    Само дето този орган е на малкият орк!
  • 2 Реално

    25 18 Отговор
    Преди соросоидите да започнат да вият в форума както Пенчо ,да им кажа ,че в днешно време СиЕнЕн си е чисто пропагандна медия по образец на някогашните комунистически медии...Второ,днес в Русия има много повече свобода на словото отколкото в САЩ...Това го доказват всичките им политически предавания като "Воскреснии вечер".."Право знат"..."Время Покажет" и още много други...--защото там канят чужди журналисти,политици,общественици от цял свят и най-вече от Украйна,САЩ,Германия,Полша,Великобритания...--когато в тези изброени страни видите на политически предавания да участват руснаци--тогава можете да сравнявате с Русия..П.П...в Тубата лесно можете да намерите изброените от мен предавания и да се убедите че казвам истината.Виенето на шорошите може да започне..сега...

    Коментиран от #3, #6

  • 3 Барчо

    15 16 Отговор

    До коментар #2 от "Реално":

    Има и други като " Тук и там". Когато се обсъжда международен въпрос винаги канят и ответната страна. Така наречените капиталистически не рискуват да канят и двете или повече страни при публицистични предавания, за да не се случи нещо непредвидено, пък и така па-лесно се насочва общественото мнение в посоката, която се иска.
  • 4 Sergiy

    11 19 Отговор
    Разликата е там, че в САЩ, CNN, CNBS, Fox и къп други могат да критикуват който иска в това число и Президента на САЩ,
    А в московия някой канал да опита да критикува путьо, дори да не канал- те всичките са на пуьо вече ;)) дори някък весник местен и тоя няма да изкара "до обяд", ако пусне критика към путьо-молец-фас дребен ;)))
  • 5 ШмъркАн

    15 0 Отговор
    Какво гледате там?
    Вижте тук всичко "притежава" една тиква - медии, прокуратура и до някъде съд.
    Това ли е демократична страна?
  • 6 гост

    14 5 Отговор

    До коментар #2 от "Реално":

    Виж си минусите! - Настъпал си май сороската централа по слабото място - истината ;)

    Коментиран от #7

  • 7 Ghost1

    5 12 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Тази рускиня докато я видя и я свързвам с лъжа спусната от най - високо ниво, послушната придворна готова да изговори всякакви мерзавщини пред света за да се задържи на гнуснотоси място!