Отидете към основна версия

3 000 20

Първи тестове на най-бързия автомобил (ВИДЕО)

  • bloodhound ssc

Във Великобритания се състояха първите публични изпитания на Bloodhound SSC, чиито създатели планират да подобрят собствения си рекорд за скорост на суша. Екипът на Ричард Ноубъл разработва автомобила с двигател от изтребител вече девета година с единствената цел да стане първото наземно превозно средство, преодоляло границата от 1 000 мили в час (1 609 км/ч).

Изпитанията са проведени на 2.7-километровата писта на летище "Нюкуей" в Корнуол, където Bloodhound SSC е изпробван със скорост 200 мили/ч (321 км/ч). Автомобилът е достигнал тази граница за 8 секунди, а зад волана отново е бил пилотът от Кралските ВВС Анди Грийн. Точно преди 20 години той преодоля звуковата бариера с предшественика на сегашния претендент Thrust SSC.


Инженерите смятат, че Bloodhound SSC може да достигне 1 609 км/ч за 55 секунди, за колкото е предвидено и горивото на борда. Спирането от такава скорост ще бъде не по-малко предизвикателство. Първо ще се активират аеродинамични спирачки, след което ще се отворят два парашута и едва след намаляване до 400 км/ч Анди Грийн ще може да се възползва от традиционните спирачки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини