Last news in Fakti

16 Юни, 2014 12:52 3 416 0

Свръхзвуковият автомобил отвътре

  • bloodhound ssc-
  • анди грийн-
  • рекорд

Ракетомобилът Bloodhound SSC, с който през 2015 и 2016 г. ще бъде направен опит за преодоляване на границата от 1 000 мили/ч (1 609 км/ч), е все по-близо до завършване. Паралелно с напредването на проекта става известни все повече технически подробности за возилото. На официалния сайт на Bloodhound SSC вече се появи и панорамно изображение на кабината, в която ще седи пилотът от Кралските военновъздушни сили Анди Грийн по време на опитите за нов рекорд за скорост на суша.



Най-бързият автомобил на планетата ще разполага с мощност 135 000 к.с. Корпусът на болида ще бъде изработен от пет вида въглеродни нишки, слепени заедно. Между различните пластове пък ще има алуминиеви "пчелни" пити, които ще придават допълнителна здравина. Кабината на Bloodhound SSC ще издържа аеродинамично натоварване от 3 тона на квадратен метър и ще бъде снабдена с балистична защита срещу камъни и пясък, щетите от които са сравними с куршум при подобни скорости.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА