Отидете към основна версия

19 684 18

Идва краят на безплатното порно

  • порнография-
  • интернет неутралност

Отмяната на правилата за интернет неутралност може да доведе до изчезване на безплатното порно, предупреждава The Independent. Британският вестник цитира специалисти, според които големите интернет доставчици ще ограничат скоростта на достъп до сайтовете за възрастни и ще поискат допълнително заплащане за зареждане на клипчета с досегашната скорост.

"Краят на интернет неутралността е първата стъпка към налагането на консервативен режим в САЩ и по целия свят. Това ще засегне не само порнографията, а и представите за сексуалност", смята Алекс Хокинс от xHamser. Според него ограниченията ще засегнат и желаещите да качват любителски филмчета, което ще свие съдържанието на много страници.

Щатската Федерална комисия по съобщенията отмени правилата на интернет неутралността на 14 декември. Нейните принципи не позволяваха на доставчиците да блокират, забавят достъпа или да искат по-високи такси за достъп до определено съдържание.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Русия блокира 11 порно сайта

    Федералната служба за надзор в сферата на съобщенията, информационните технологии и масовите комуникации („Роскомнадзор“) обяви, че огр ...
    08.09.2015
    4 217
    7